Istarska županija u ovoj akademskoj godini stipendira 81 studenta

0
Potpiisvanje ugovora s novim stipendistima
Potpiisvanje ugovora s novim stipendistima

U sjedištu Istarske županije u Puli 29. prosinca dodijeljene su stipendije Istarske županije studentima za akademsku godinu 2016./2017. Tom je prigodom održan prijem istarskog župana Valtera Flega i pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricije Percan za sve stipendiste s kojima su potpisani ugovori.

Stipendije su dodijeljene temeljem Pravilnika o dodjeli stipendija studentima Istarske županije te se u akademskoj godini 2016./2017. dodjeljuje 40 jednogodišnjih stipendija redovnim studentima u mjesečnom iznosu od 1.100,00 kn.

Župan Flego istaknuo je kako usprkos dugogodišnjoj gospodarskoj krizi te značajnom smanjenju proračunskih prihoda, Istarska županija nije smanjivala mjesečni iznos stipendija te je povećala njihov broj za 30 posto, s 30 na 40 stipendija. Također, izjavio je istarski župan, uveo je i dodatnih 20 stipendija namijenjenih nadarenim studentima slabijeg imovnog stanja, koje je ovom prilikom pozvao da se prijave na skorašnji natječaj.

„Znanje je danas neizostavan faktor ekonomskog rasta i razvoja. Kao mala zemlja moramo još snažnije promovirati značaj obrazovanja, istraživanja, inovacija i tehnološkog napretka kako bi bili konkurenti. Sredstva koja, stoga, dajemo za obrazovanje, najbolja su investicija u budućnost mladih, a samim time i za budućnost Istre“, naglasio je župan Flego.

Podsjetivši na sve dosad realizirane projekte na području obrazovanja u Istarskoj županiji, župan Flego je predstavio i buduće projekte poput proširenja Studentskog doma u Puli, ulaganja u Srednju školu Mate Blažina Labin i Osnovnu školu Mate Balote u Bujama, ali i ostale škole diljem Istre. Od iduće godine počinje se primjenjivati i novoizrađena Strategija obrazovanja Istarske županije, a nastavlja se i s projektima Pomoćnika u nastavi i implementacijom Zavičajne nastave u vrtiće i škole. Vrlo vrijedan projekt je i izgradnja Turističko-ugostiteljskog centra kompetencija Pula koji bi učenicima omogućio stjecanje iskustva i praktičnih znanja u realnom poslovnom okruženju.

Na samome kraju, istarski župan čestitao je svim studentima na dodijeljenoj stipendiji i zaželio puno uspjeha u narednoj godini.

Na natječaj za stipendije Istarske županije pristiglo je 256 prijava. Visina mjesečnog iznosa stipendije je 1.100,00 kuna. Iz ranijih akademskih godina od 2013./14.-2014./15.  isplaćuje se 21 stipendija u istom iznosu.

Natječaj za jednogodišnje stipendiranje 20 studenata slabijeg imovnog stanja u Istarskoj županiji za akademsku godinu 2016./17. bit će objavljen sredinom siječnja 2016. godine. Mjesečni iznos stipendije iznosit će, također, 1.100,00 kn. Time će u akademskoj godini 2016./2017. Istarska županija dodijeliti ukupno 81 stipendiju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa