Grad Umag dodijelio stipendije i potpore studentima

0
Umaški studenti na prijemu u Gradu Umagu
Umaški studenti na prijemu u Gradu Umagu

Gotovo 400 tisuća kuna osigurano je i ove godine za umaške izvrsne studente. Naime, Grad Umag će za akademsku godinu 2016./2017. dodijeliti ukupno 45 stipendija i tri potpore za studiranje studentima slabijeg socijalnog statusa. Umaški gradonačelnik Vili Bassanese, zajedno sa svojim zamjenicima Nikom Čančarevićem i Maurom Jurmanom te pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Slavišom Šmalcem, primio je 29. prosinca 48 studenta koji su svojim odgovornim radom i izvanrednim rezultatima zaslužili stipendiju.

Gradonačelnik je studentima čestitao na izvrsnosti te istaknuo kako je Umag ponosan na svoje studente.

„Ulaganjem u znanje, ulažemo u vašu i našu budućnost. Vi ste ponos našega grada te vam od srca želim da ostvarite sve vaše snove.“ istaknuo  je gradonačelnik u uvodnom obraćanju.

Za akademsku godinu 2016./2017. Grad  je osigurao 45 stipendija, ok kojih 13 za deficitarna zanimanja te tri potpore, pritom izdvojivši  gotovo 400 tisuća kuna. Raspon stipendija kreće se od 500 do 1.600 kuna mjesečno, dok se stipendija „Niki Fachin“ u iznosu od 1.600 kuna mjesečno dodjeljuje Heleni Novačić, studentici  treće godine preddiplomskog studija logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koja je ostvarila najviše bodova (ukupno 41 bod), na temelju uspjeha u obrazovanju i priznatim postignućima u prethodnoj akademskoj godini.

Grad Umag nagrađuje izvrsnost, nadarenost i društveni angažman studenata, a ta su načela sadržana u Pravilniku o mjerilima i kriterijima za dodjelu stipendija. Osim kriterija izvrsnog prosjeka ocjena, dodatni se bodovi dodjeljuju za postignuća u znanstvenom i stručnom području na državnim i međunarodnim natjecanjima, objavljene znanstvene radove, priznate patente i izume, nagrade sveučilišta i fakulteta,  za postignuća u umjetničkom području  za scensko, filmsko, televizijsko i radijsko, likovno, književno i glazbeno stvaralaštvo na natjecanjima  na nacionalnoj i međunarodnoj razini, za postignuća u sportu i ne manje važno, za volonterski rad.  Svakako je važno napomenuti kako je Grad Umag prvi grad u Istri koji je uveo bodovanje temeljem volonterskog rada, a ove godine dodatne bodove za volonterski rad dobilo je 11 studenata.

Među postignućima umaških studenata valja posebno istaknuti uspjeh:
- Filipa Zelića, studenta 5. godine na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji je na Međunarodnom plivačkom mitingu "Mladost" 2015., Zagreb 7.-8. 11. 2015. Godine osvojio 1. mjesto 200 m mješovito, 2. mjesto 200 m leptir, a na Prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu do 21. do 24.07.2016. godine osvojio 2. mjesto 200 m leptir, 3. mjesto 200 m mješovito, 2. mjesto 4 x 100 m mješovito, 1. mjesto 4 x 100 m slobodno. Za njegove uspjehe, Hrvatski olimpijski odbor rangirao je Filipa Zelića kao vrhunskog sportaša Hrvatske III. kategorije.
- Žane Maras, studentice 3. godine na stručnom studiju fizioterapije u Rijeci koja je sudjelovala na nacionalnom natjecanju ekipa prve pomoći održanom u Zagrebu u mjesecu listopadu 2016. godine,
- Dore Klisović,  studentice 1. godine diplomskog studija medicinske kemije u Rijeci, koja je osvojila 1. mjesto na Smartupu, natjecanju u razvoju poslovne ideje održanom od 29.02. do 19.05. 2016.
- Kristine Ždravac, studentice 1. godine diplomskog studija menadžmenta u turizmu u Opatiji, dobitnicu Dekanove godišnje pohvale i Dekanove semestralne pohvale,
- Maure Batarilović, studentice 2. godine diplomskog studija animiranog filma i novih medija na ALU u Zagrebu, koja je u sklopu Motovunskog filmskog festivala, odnosno radionici za  studente Kampus Motovun 3- predstavila svoj s kratki film "Nasljedstvo"
- Dorotee Cerin, studentice 2. godine diplomskog studija animiranog filma i novih medija na ALU u Zagrebu, koja je u sklopu Motovunskog filmskog festivala, odnosno radionici za  studente Kampus Motovun 3- predstavila svoj s kratki film "Kad me nema"

Osim stipendija, Grad Umag je dodijelio tri potpore za studente slabijeg imovinskog stanja u iznosu od tisuću kuna mjesečno, i to:
- Valentini Veladžić, studentici 3. godine stručnog studija informatike na Veleučilištu u Rijeci,
- Ivani Bravarić, studentici 1. godine preddiplomskog stručnog studija prehrambene tehnologije na Veleučilištu u Zagrebu
- Davoru Diminiću, studentu 1. godine preddiplomskog stručnog studija računarstva na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa