Pazin ove godine stipendirao 66 učenika i studenata

0
s prijema u Pazinu
s prijema u Pazinu

U Velikoj vijećnici Grada Pazina 28. prosinca održan je prijem za učenike i studente stipendiste Grada Pazina. Gradonačelnik Renato Krulčić istaknuo je kako Grad ove godine stipendira 66 učenika i studenta (13 učenika i 53 studenta) i kako se iz proračuna za stipendije godišnje izdvaja oko 415.000 kuna, što je na razini prošlogodišnjih izdvajanja za ovaj vid potpora obrazovanju mladih. Podsjećamo da učenička stipendija iznosi 550 kuna, dok studentska iznosi 700 kuna mjesečno i isplaćuje se za deset mjeseci u godini.

Nadalje, najavio je i izmjenu postojećeg Pravilnika, uz mogućnost da se uvedu dvije kategorije stipendiranja, jednu socijalno osjetljivu, i drugu kojom se vrednuje i potiče izvrsnost. Stipendistima je zatim poželio sretnu i uspješnu Novu godinu, puno uspjeha u izvršavanju školskih obveza i sreću u pronalasku budućeg zaposlenja.

Prijemu su uz Gradonačelnika nazočile članice Komisije za stipendiranje Mirjana Galant i Marija Ivić Kačan, zatim pročelnica Upravnog odjela za upravu, samoupravu i društvene djelatnosti Nevija Srdoč, te viša stručna suradnica za kulturu Emina Svilar.

Najnovije vijesti