Požari zbog petardi u Pazinu i Buzetu, u Peroju uništen sandučić

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U Pazinu, Buzetu i Peroju 27. prosinca izazvani su požari uporabom pirotehničkih sredstava. U Pazinu je oko 14 sati u Ulici Prilaz Kaštelu, maloljetnik u društvu roditelja bacio petardu prvog razreda pri čemu se zapalila suha trava. Požar su ugasili pazinski vatrogasci. Oko 14.20 sati policija je zaprimila dojavu o požaru trave u Svetom Petru u Šumi. Utvrđeno je da je požar izazvao maloljetnik koji je u društvu roditelja bacio petardu pri čemu se zapalila trava. Požar su sami ugasili  te nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca.

U Buzetu oko 18.40 sat u Riječkoj ulici su dvojica maloljetnika uz prisutnost roditelja bacali petarde prvog razreda, nakon čega su se udaljili. Do dolasku kući, uočili su plamen te pozvali vatrogasce koji su ugasili požar u 20.35 sati.

U Peroju je oko 9.20 sati, nepoznati počinitelj ubacio petardu u poštanski sandučić koji je u potpunosti uništen te je 68-godišnjakinji nastala materijalna šteta od nekoliko stotina kuna. Policijski službenici tragaju za počiniteljem. O događajima se zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, podnosi izvješće Inspektoratu unutarnjih poslova PU istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa