U Motovunu najopremljeniji Bike point u Hrvatskoj

0
U podnožju Motovuna u blizini ambulante, dovršilo se opremanje bike pointa i stanice za bicikliste
U podnožju Motovuna u blizini ambulante, dovršilo se opremanje bike pointa i stanice za bicikliste

Općina Motovun broji tek 1.002 stanovnika i ujedinjuje područje Motovuna, Kaldira, Brkača i Svetog Bartola. Motovun je destinacija koja je sve popularnija za aktivni, a posebno bike turizam. Područje TZ Motovun raspolaže sa tri bike staze koje prolaze kroz najbolje lokacije Općine Motovun. Uz to na području je i nekadašnja uskotračna pruga Parenzana sada popularna za pješačenje i bicikliranje, te je jedan od razloga dolaska turista u Motovun.

U podnožju Motovuna u neposrednoj blizini ambulante, dovršilo se opremanjem bike pointa, stanice za bicikliste i sve aktivne turiste. Radi se o vrlo frekventnoj lokaciiji s koje između ostalog kreću i biciklističke staze.

Nakon odrađenih zemljanih radova, priprema i betoniranje, uslijedilo je postavljanje bike pointa. Turistička zajednica Motovun je nositelj i inicijator projekta, a partneri su još i Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Istarske županije, Općina Motovun, te sam izvođač Uljanik Tesu Elektronika. Ukupna vrijednost projekta je 90.000 kuna

Ovog trena bike point Motovun je najmoderniji i najuređeniji u Republici Hrvatskoj, a to posebno veseli jer je Motovun kao turističko odredište svake godine sve posjećeniji. Bike point se sastoji se od Go2bike stalka za popravak bicikli, E‐bike stanice sa stalkom za 4 bicikle, nadstrešnicom sa FN panelima, baterijama i inverterom sa potpunom autonomijom i eKlupom sa info panelom i punjačem za mobilne uređaje. Osim toga bike point će biti opremljen led rasvjetom, a samim time funkcionalan i u večernjim satima. U planu je na samom punktu postaviti i nadzorne kamere spojene na Internet koje će pratiti sigurnost, te osnovne statističke pokazatelje kao što su: učinkovitost panela, posjećenost punkta, korištenje energije i slično.

Stanica za bicikle u Motovun je u potpuno ekološka i samoodrživa. Cilj projekta je u novoj turističko sezoni pružiti bolju podršku aktivnim turistima te ponuditi im veću sigurnost i komoditet na terenu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa