boris miletić

Samo zajedno možemo se izboriti da Istra u 2017. bude još jača

0
Giovanni Sponza, Valter Flego, Boris Miletić, Glorija Paliska Bollterstein i Renato Krulčić
Giovanni Sponza, Valter Flego, Boris Miletić, Glorija Paliska Bollterstein i Renato Krulčić

Hrvatska je doživjela jednu od politički najturbulentnijih godina u svojoj povijesti, ali u IDS-u možemo biti zadovoljni učinjenim. Uspjeli smo izboriti izvrsne rezultate na prijevremenim parlamentarnim izborima te smo predano radili na realizaciji važnih projekata za Istru i njene građane, izjavio je 23. prosinca predsjednik IDS-a Boris Miletić na tradicionalnom prijemu za novinare i predstavnike medija povodom kraja godine. Uz brojne novinare, na prijemu su sudjelovali potpredsjednici IDS-a Valter Flego, Glorija Paliska Bolterstein i Renato Krulčić te glavni tajnik Giovanni Sponza.

Predsjednik IDS-a zahvalio se svim novinarima na njihovom dosadašnjem radu i korektnom izvješćivanju te je izrazio nadu da će se takvi profesionalni standardi nastaviti i u narednoj godini. Miletić se osvrnuo na 2016. godinu, koja je, kaže, obilovala značajnim događajima za našu stranku. - U 2016. godini dodatno smo učvrstili poziciju najjače stranke u Istri i potvrdili poziciju Istre kao vodeće regije u Hrvatskoj! Zajedno s našim partnerima PGS-om i Listom za Rijeku uspjeli smo ostvariti još bolji rezultat u odnosu na prethodne izbore te smo uvjerljivo postali druga politička opcija na razini cijele osme izborne jedinice.

- Nažalost, 2016. obilježilo je i zabrinjavajuće jačanje radikalnih desnih stranaka u brojnim zemljama Europe, ali i svijetu, i to me uistinu žalosti, ali s druge strane, ponosan sam što smo mi ostali dosljedni i vjerodostojni svojim vrijednostima. Predsjednik IDS-a je naglasio da smo „još jednom smo dokazali da ne pristajemo na kompromise i nikada ne trgujemo svojim vrijednostima – i zato volim reći da je IDS više od politike.“ Dodao je da ćemo i dalje svakodnevno „štititi interese naših građana i naše regije, kako u Saboru tako u Europskom parlamentu, a zajedno s vama izborit ćemo se da Istra u narednoj godini bude još jača!“

- U 2017. borit ćemo se, između ostalog, za nastavak izgradnje Ipsilona, brži dovršetak izgradnje i opremanje Opće bolnice u Puli te početak provođenja najavljene decentralizacije, kazao je Miletić dodajući da očekuje konkretan angažman Vlade te vidljiv napredak kad su u pitanju ovi, ali i mnogi drugi projekti važni za našu regiju. Naglasio je da „brži gospodarski razvoj, nova radna mjesta i kvalitetniji život svih građana Istre ali i cijele Hrvatske, samo su neki od mnogobrojnih razloga zbog kojih inzistiramo na decentralizaciji. Vjerujem da će se 2017. godine taj proces konačno pokrenuti.„ Na kraju, predstavnici IDS-a uputili su svim građankama i građanima najiskrenije čestitke povodom predstojećih blagdana, uz želju da im 2017. donese nove uspjehe na osobnom i poslovnom planu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa