potpisani ugovori

Pazin za stipendije izdvaja 415 tisuća kuna

0
Gradonačelnik Krulčić sa stipendistima
Gradonačelnik Krulčić sa stipendistima

Sa studentima stipendistima koji su pravo na stipendiju ostvarili na ovogodišnjem natječaju svečano su 23. prosinca potpisani Ugovori o stipendiranju u velikoj vijećnici. Grad Pazin je ove godine dodijelio dvadeset novih studentskih stipendija, za razliku od petnaest koliko ih se dodjeljivalo prijašnjih godina.

Potpisivanju je uz gradonačelnika Renata Krulčića i njegove suradnike nazočilo i osamnaest novih stipendista, odnosno njihovih roditelja. Ove je godine došlo do malih preinaka na rang listi za dodjelu stipendija. Budući da je dvoje studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju Grada Pazina dobilo stipendiju drugih stipenditora, gradonačelnik je odobrio pomicanje Rang liste za dva mjesta.

Ove se godine na natječaj za dodjelu studentskih stipendija prijavio četrdeset i jedan kandidat, redoviti student koji studira izvan Pazina, nešto manje nego prijašnjih godina, a sve su prijave bile valjane. Grad Pazin stipendira sveukupno šezdeset šest stipendista, od toga trinaest učenika i pedeset tri studenta, od čega je dvadeset pet pravo na stipendiju ostvarilo ove godine – pet učenika i dvadeset studenata.

Iz proračuna se za stipendije izdvaja 415.000 kuna. Stipendija Grada Pazina iznosi 700 kuna za studente, odnosno 550 kuna za učenike, a stipendisti koji ju jednom dobiju, ostvaruju pravo na njenu isplatu do kraja školovanja, pod uvjetom da redovito upisuju više godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa