Oplanić: Poreč i u 2017. planira prednjačiti s razvojnim projektima

0
Porečki IDS-ovci
Porečki IDS-ovci

Predsjednica Gradske podružnice IDS-a Poreč Sanja Oplanić 23. se prosinca povodom kraja godine osvrnula na brojne aktivnosti porečkog IDS-a u godini na izmaku te najavila buduće planove za 2017.  - Izuzetno nas veseli što broj novih članova iz godine u godinu raste jer nam to govori da sve više i više građana prepoznaje dodatan trud koji u ovom mandatu, prvom kojim predsjedava žena, ulažemo u brigu za socijalno osjetljive skupine građana, djecu i mlade, kazala je Oplanić.

Dodala je kako „osim brojnih dodatnih sportsko – zabavnih sadržaja za vrijeme ljetnih mjeseci koje smo podržali, omogućili smo građanima i nekoliko tjedana besplatnog klizanja i Advent pun sadržaja koji će, vjerujem, s godinama biti sve bolji i sve ljepši i postati mjesto okupljanja porečkih obitelji u ovim zimskim mjesecima“.

Predsjednica Gradske podružnice IDS-a Poreč dodala je i kako joj je kao pedagoškom djelatniku posebno drago da se u politiku uključuje sve više mladih ljudi te da vjeruje da će upravo oni pomoći da u narednom razdoblju politika u potpunosti napusti podmetanja i prijeđe u sferu otvorene komunikacije svojstvene novim generacijama, politiku dostojanstva i poštivanja različitosti.

- Naš će rad biti maksimalno usmjeren na želje i potrebe građana što znači da ćemo nastaviti podržavati sve kvalitetne inicijative, bez obzira na to iz kojeg političkog tabora one došle. Vjerujem da nam je svima u interesu da vratimo povjerenje građana u političare, a to možemo jedino kroz konstruktivniju komunikaciju i natjecanje na razini programa umjesto kroz osobna nadmetanja, kazala je Oplanić.

- Na prvom mjestu su potrebe građana, prihvaćanje različitosti, poštivanje tuđeg rada i truda i dostojanstvo svakog pojedinca i njegove obitelji. Tek nakon toga dolaze stranački interesi. U nastavku svog mandata ću na tome posebno inzistirati - unutar, ali i izvan svojih redova, istaknula je Oplanić.

Osvrnula se i na tek usvojen proračun Grada Poreča napomenuvši kako je vidljivo da Poreč i u 2017. ide dalje s infrastrukturnim i razvojnim projektima, kako bi i u tom polju nastavio prednjačiti u odnosu na hrvatski prosjek. - Naša dječja igrališta, plaže, ceste i nogostupi su sve uređeniji. Velikim dijelom i zahvaljujući sredstvima odobrenima iz Fonda za turizam.

Nadalje, zahvaljujući projektima koje smo financirali kroz potpore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali i EU projektu „Poreč“, najvećem komunalnom projektu na ovim prostorima, naš grad je zeleniji, pa smo i na to ponosni. Novi projekti su već prijavljeni ili su u pripremi što se vidi iz tek usvojenog proračuna za 2017. godinu.“ Na samom kraju, u ime cijele Gradske podružnice IDS-a Poreč, predsjednica Sanja Oplanić svim je građanima uputila najiskrenije čestitke povodom predstojećih blagdana, uz želju da duh Adventa prenesemo u 2017. godinu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa