U Puli uhvaćen s 1,7 promila, u Umagu odveden na triježnjenje

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, policija je prekršajno sankcionirala dva muškarca. Naime, policajci Postaje pomorske policije Pula su 22. prosinca oko 0.43 sati u Kochovoj ulici u Puli, zaustavili i kontrolirali teretni automobil Zastava, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 48-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola od 1,73 g/kg. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan mu je obvezni prekršajni nalog.

Iste večeri, umaška je policija oko 23.55 sati, u Ulici Joakima Rakovca u Umagu, zaustavila automobil Renault, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 67-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je vozač upravljao pod utjecajem alkohola od 1,62 g/kg radi čega je isključen iz prometa.

Obzirom da je postojala vjerojatnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa