GRAD PAZIN

Gradonačelnik Pazina primio uspješnog poduzetnika Luku Labinjana

0
Maja Stranić Grah, Renato Krulčić i Luka Labinjan
Maja Stranić Grah, Renato Krulčić i Luka Labinjan

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun, Majom Stranić Grah priredio je 21.prosinca prijem za Luku Labinjana, direktora tvrtke Quadruvium iz Karojbe, dobitnika nagrade „Zlatna koza - Capra d'oro“ za 2016. godinu. Quadruvium dobitnik je istoimene nagrade za Zipline Pazinska jama u konkurenciji s Aquacolors Poreč, La Pentola Rabac, Hotelom Peteani**** Labin, Istria Football Youth Cup 13. - 16.10.2016. i Boutique hotel Rivalmare Novigrad.

Zipline je započeo s radom 2011. godine sa samo jednom linijom dužine 220 metara, no iznimno zanimanje posjetitelja za spust ovom atraktivnom žičanom linijom iznad Pazinske jame potaknulo je izradu dodatnih linija pa se danas Zipline Pazinska jama sastoji od četiri linije. Posjetitelji započinju svoju avanturu s klisure smještene podno hotela Lovac. Prve dvije linije dugačke su 80 metara. Treća linija dužine 220 metara dostiže brzinu od 40 kilometara na sat i vodi do dvorišta Kuće za pisce u blizini Kaštela. Četvrta linija je najduža, ima 280 metara uz doseg brzine od 50 kilometara na sat, a završava iznad male pećine Babina kuća, na vidikovcu nazvanom po znamenitom francuskom piscu Julesu Verneu, koji je u svom romanu Mathias Sandorf (1885.) pisao o Pazinskoj jami i Kaštelu. Godina na izmaku šesta je godina postojanja ziplinea, koja se pokazala iznimno uspješnom i zabilježila povećanje broja gostiju od čak 60 posto u odnosu na godinu ranije, a samo je mjesec listopad donio povećanje broja gostiju za čak 110 posto.

Gradonačelnik Krulčić čestitao je Labinjanu na dobivenoj nagradi, zahvalio mu na promicanju Grada Pazina, te zaželio puno uspjeha u daljnjem radu i ostvarenju budućih projekata. Labinjan je zahvalio gradonačelniku na dosadašnjoj suradnji i potpori koju Zipline Pazinska jama dobiva od početka svog poslovanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa