Klaudio Vitasović kandidat IDS-a za gradonačelnika Vodnjana

0
Klaudio Vitasović
Klaudio Vitasović

Klaudio Vitasović kandidat je IDS-a na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Grada Vodnjana - Dignano, jednoglasno je odlučeno na nedavno održanoj sjednici Predsjedništva IDS-a Vodnjana te potvrđeno, također jednoglasno, na Skupštini podružnice IDS-a Vodnjana.

Predsjednik gradske podružnice IDS-a Vodnjan Filip Macan tim je povodom kazao da su „posljednjih godina u Gradu Vodnjan vidljivi konkretni pomaci po pitanju općeg razvoja te realiziranih infrastrukturnih projekata u Vodnjanu, Galižani, Peroju, Barbarigi, Gajani i svim ostalim naseljima na području Grada.

- Također, Vodnjan se uspješno pozicionirao i kao lider u proizvodnji i kvaliteti maslinovih ulja u regiji te se s pravom smatra središtem događanja vezanih uz maslinova ulja na čijoj promociji aktivno radimo.  Poljoprivreda je grana koju Grad Vodnjan njeguje i razvija u svim svojim planovima te tim putem želimo nastaviti, istaknuo je Macan dodajući kako:

- Kontinuirano potičemo razvoj malog gospodarstva, putem bespovratnih  sredstava mladim poduzetnicima za sufinanciranje osnivanja novih obrta ili trgovačkih društava, poticajnih sredstva inovatorima, ali i povoljnijim uvjetima kod plaćanja komunalnog doprinosa ili pri kupnji zemljišta u poslovnim zonama. Svim gospodarstvenicima koji djeluju na našem području nastojimo pružiti maksimalnu podršku u realizaciji njihovih planova.

Macan se osvrnuo i na kulturni aspekt Grada Vodnjana, kazavši da upravo Gradonačelnik Vitasović, zajedno sa gradskom upravom, organizacijom niza manifestacija, od folklornih smotri do brojnih inicijativa za očuvanje našeg identiteta, cijelu godinu vodi brigu o očuvanju svoje bogate kulturne baštine. - Grad Vodnjan-Dignano postao je poznat po njegovanju svojih običaja, povijesne baštine i naslijeđa, te promicanju multikulturalnosti i manjinskih prava. 

Na sjednici predsjedništva prisustvovao je i aktualni gradonačelnik Klaudio Vitasović koji je istaknuo da je „obnašajući funkciju gradonačelnika u proteklom razdoblju stekao dragocjeno iskustvo koje želi staviti na raspolaganje za daljnji razvoj naše zajednice“.

- Bila bi mi velika čast, ali i odgovornost, nastaviti raditi na započetim projektima te onim nadolazećim koji će dodatno unaprijediti naš grad. Naš grad  ima ogroman potencijal koji u budućnosti želimo još više iskoristiti te ćemo prvenstveno raditi na daljnjem razvoju gospodarstva, poljoprivrede i turizma, zajedno sa svim građanima čiji su prijedlozi uvijek dobrodošli, naglasio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Vodnjana Klaudio Vitasović, zaključivši da mu je prioritet u narednom mandatu da „Grad Vodnjan postane grad u kojemu je ugodno živjeti i stvarati, da postane nezaobilazna i nezaboravna destinacija za sve posjetitelje“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa