IDS Umaga osigurao 10,5 milijuna kuna za poslovnu zonu Ungarija

1
Daglas Koraca
Daglas Koraca

Na Gradskom vijeću Umaga održanom u petak 16. prosinca Daglas Koraca  pozvao je gradonačelnika da se „spusti na zemlju“ te da krene raditi projekte koji su potrebni građanima te koji će zajednici donijeti dobrobit i stvoriti bolji grad za sve. Također, Koraca je na Vijeću iznio i program IDS-a vezan za unaprjeđenje i razvoj poduzetništva.

Osim malih komunalnih investicija po Mjesnim odborima, IDS je na vijeću predložio i sedam amandmana kojima žele pokrenuti rješavanje nekih ključnih problema koje muče sugrađane. Tako je djelomičnim prihvaćanjem amandmana osigurano 10,5 milijuna kuna za poslovnu zonu Ungarija, 300 tisuća kuna za Inkubator i 700 tisuća kuna za uređenje gradskih plaža.

„To je prvi korak u zaokretu politike grada i usmjeravanju poslovanja prema osiguranju radnih mjesta, boljeg životnog standarda te stvaranja platforme koja bi omogućavala privlačenje investitora, razvijanje poduzetničkih ideja te dugoročni napredak i razvoj grada. Vrijeme je za promjenu, na zaokret gradske politike. Dosta je više zapošljavanja u gradskim upravama, političkog lamrdanja ili projekata koji nisu namijenjeni dobrobiti naših građana.  

U IDS-u stvaramo dugoročnu viziju i platforme za ravnomjeran i moderan razvoj grada Umaga. Umagu su potrebni projekti koji će omogućiti napredak, a građanima nova radna mjesta, grad prilika i realizacija ideja, posebno poduzetničkih. Ovo je prvi korak u nuđenju konkretnih koraka za razvoj poduzetničke zone koja je prijeko potrebna Umagu prvenstveno za privlačenje investitora, ali dugoročno, za otvaranje novih radnih mjesta te poboljšanje gospodarske situacije. Nije nam cilj zavlačiti, muljati i oduljivati ovaj projekt, kao što je situacija s aktualnom gradskom vlasti. Naš je posao stvaranje boljeg i pravednijeg grada za sve, a gradnja poduzetničke zone prijeko je potrebna za stvaranje boljeg i modernijeg grada kakav želimo i kakav zaslužuju svi građani Umaga“, izjavio je predsjednik Gradske Podružnice IDS-a Umaga, Daglas Koraca.

Također, vijećnici IDS-a pozvali su gradonačelnika Bassanesea da potpiše peticiju protiv prodaje vrtića u Moeli te tako dokaže svoje tvrdnje koje je objavio u medijima i na službenim stranicama grada. Naime, plan aktualne gradske vlasti je prodaja vrtića da bi se djeci uskratila briga i odgoj za izradu apartmana. Iako peticija nije potpisana od strane gradonačelnika, IDS ne odustaje od svoje misije da pokaže da su djeca važnija od gradnje novih apartmana. 

Sedam amandmana

Vezano za amandmane koje su ponudili IDS-ovi vijećnici, prvim amandmanom je predloženo ukupno 16 milijuna kuna za izgradnju poslovne zone u Ungariji kako bi se već iduće godine izgradila potrebna infrastruktura kojom bi se osigurali uvjeti za investiranje i otvaranje novih radnih mjesta.

Drugi amandman u visini milijun kuna usmjeren je u izgradnju Inkubatora u poslovnoj zoni gdje bi poduzetnici mogli započeti sa svojim poslovnim projektima.

Treći amandman u visini 1,5 milijuna kuna usmjeren je u izradu studija i projekata za uređenje umaške luke te izgradnju pontona za ribare, sporstske ribolovce i tranzitne potrebe.

Četvrti amandman u visini 2 milijuna kuna usmjeren je u uređenje umaške gradske tržnice.

Peti amandman od 3 milijuna kuna usmjeren je u uređenje gradskih plaža u Moeli, na Punti i Svetom Pelegrinu.

Šesti amandman u visini 1 milijun kuna usmjeren je u izdradu studije i projekata za uređenje starogradske umaške jezgre.

Sedmi amandman u visini 768 tisuća kuna usmjeren je u komercijalizaciju gradskih plakata na kojima danas Grad reklamira sebe, te da se prihodi od iznajmljivanja tih gradskih površina usmjere u financiranje sportskih i kulturnih udruga, manjina, udruga umirovljenika, udruga proizašlih iz NOB-a i domovinskog rata, udruga za zaštitu životinja i drugih.

"Žao nam je što nije bilo razumijevanja za umašku luku, tržnicu, starogradsku jezgru i udruge", dodali su vijećnici umaškog IDS-a.

Najnovije vijesti