Etno skupina Veja i Neno Belan nastupaju u Pazinu

0
Neno Belan nastupa u Pazinu 25. prosinca
Neno Belan nastupa u Pazinu 25. prosinca

Vesela prosinačka događanja u Pazinu bliže se kraju. Do Badnjaka, 24. prosinca još se na Trgu slobode mogu kupiti prigodni darovi u sklopu tradicionalnog Božićnog sajma Veseli prosinac, dok će Hand made Božićni sajam u likovnoj biti otvoren je sve do 6. siječnja, nove, 2017. godine. Sve će posjetitelje sa sajamske pozornice na glavnom gradskom trgu 21. prosinca od 11 sati uveseljavati djeca iz Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin, mali Break dance plesači iz Društva Naša djeca Pazin i na kraju od 12 do 13.30 sati nastupa publici već dobro poznat Domski bend Motovun.

U večernjim satima se, kao i svakoga dana do kraja tjedna, u Spomen domu u 18.30 sati održava Bajkomanija - program koji Gradska knjižnica Pazin provodi pred Božićno vrijeme još od 2009. godine. Niz predstava koje djeca poklanjaju djeci, razveseliti će i ove godine brojnu malu i veliku publiku. Za 23. prosinca Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin pripremila je Božićnu priredbu za učenike i građane koja počinje u 12 sati u velikoj dvorani Spomen doma. U Spomen domu će u petak i u popodnevnim satima biti osobito veselo jer je za 17 sati zakazana je podjela poklon paketića nevrtićkoj djeci.

U večernjim će satima svojim posebnim aranžmanima građane počastiti Limena glazba Pazin koja će u 19.30 sati održati svoj tradicionalno Božićno-novogodišnji koncert za koji se uvijek traži mjesto više u Velikoj dvorani Spomen doma.

Badnjak će u Pazinu od samoga jutra biti posebno raspjevan. Nakon devet dana zatvara se Božićni sajam koji do 16 sati nudi posjetiteljima posljednju priliku za Božićnu kupnju koja će biti još zabavnija uz zvukove sa sajamske pozornice. Već 10.30 sati nastupa Folklorno društvo Pazin koje će se predstaviti sa sekcijama plesača, svirača i pjevača, a nakon njih na pozornicu dolazi pazinski mješoviti pjevački zbor Roženice koji se je, nakon nekoliko osvojenih zlatnih diploma na međunarodnom Festivalu Chorus Inside Croatia u rujnu ove godine, početkom prosinca iz Rima vratio sa još pet zlatnih odličja osvojenih na međunarodnom festivalu Chorus Inside Advent Rome. Na samome kraju Pazince će svojom izvrsnom glazbom počastiti Etno skupina Veja – sve traženiji izvođači koji svojom glazbom i posebnom energijom oduševljavaju podjednako mlade i stare.

Na sam dan Božića, 25. prosinca Pazin ponovno diše u duhu rocka! Nezamjenjivi Neno Belan i grupa Fiumens po treći će put na Božić razveseliti Pazince i njihove goste na glavnom gradskom trgu. Zagrijavanje uz Happy hour u 7 pazinskih kafića počinje već u 19 sati, a od 21 sat borimo se protiv hladnoće uz rock zvukove izvrsnog pazinskog banda TTRT nakon kojih, već tradicionalno, na pozornicu dolazi kantautor Neno Belan! Ovaj koncert je, kao i svi ostali programi Veselog prosinca u Pazinu, besplatan za posjetitelje!

Važno je spomenuti da su i pazinski ugostitelji pripremili bogat i zanimljiv program tijekom cijelog prosinca. Udruženje obrtnika okupilo je devet ugostiteljskih objekata u zajedničku organizaciju i promociju prosinačkih programa. Uključili su se caffe barovi Boom, Sax, Epolon, Jano, Duga, Kavana, te slastičarna Gema, pizzeria Peperone, bistro Pod lipom i diskoteka Magnus koji će tijekom mjeseca u svojim objektima pripremiti koncerte odnosno programe žive glazbe, zatim tematske zabave uz DJ-a te promotivne ponude jela i pića. Tijekom čitavog mjeseca navedeni objekti imaju mogućnost raditi petkom do 2 sata ujutro, a subotom i praznikom do 4 sata ujutro.

Zajedničkim zalaganjem Grada Pazina, udruga, institucija, Udruženja obrtnika Pazin i lokalnih ugostitelja pripremljena je i tiskana u 3000 primjeraka promotivna brošura Veseli Prosinac u Pazinu koja navodi sve programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom prosinca. Brošuru  možete naći u svom omiljenom baru, trgovini ili uredu Turističke zajednice Središnja Istra. Dobrodošli u Pazin!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa