susret s porečkim kolegama

Umaški dom za starije primjer socijalnog dijaloga

0
Djelatnici Doma "Atilio Gamboc"
Djelatnici Doma "Atilio Gamboc"

Dom za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ iz Umaga, na inicijativu SIKD-a, ugostio je prošlog tjedna kolege iz Doma za starije osobe Poreč. Delegaciju su predvodile sindikalna povjerenica Kristina Andrijanić (njegovateljica), zamjenica povjerenice Vesna Mališa (njegovateljica), Josip Buketa (medicinski tehničar), Lidija Simocka (medicinska sestra) te Branka Mofardin (spremačica) i Dorina Buić (voditeljica ureda SIKD-a). Goste je ispred Grada Umaga pozdravio zamjenik gradonačelnika, Niko Čančarević, dok su sindikalna povjerenica Marina Mautner te ravnateljica umaškog Doma Diana Lekić goste detaljno upoznale s organizacijom rada Doma, njegovom opremljenošću i poslovanjem.

Umaški dom, čiji je osnivač Grad Umag, radom je započeo u lipnju 2014. godine, a trenutno skrbi o 78 korisnika i zapošljava 42 radnika. U javnosti je prepoznat po nadstandardnoj opremljenosti, kvalitetnoj medicinskoj skrbi, kao i nizom  sadržajnih aktivnosti u što su se gosti iz porečkog Doma i predstavnici Sindikata mogli i osobno uvjeriti prilikom obilaska.

U odnosu sa Sindikatom, umaški Dom primjer je socijalnog dijaloga materijaliziranog u Kolektivnom ugovoru potpisanom u srpnju 2016. godine. Inicijativu je, naime, pokrenuo Sindikat nakon što je 2015. godine u Domu osnovana sindikalna podružnica. Ugovorom je učinjen iskorak u uređenju i povećanju materijalnih prava radnika, kojima se plaća u prosjeku povećala za 10%.

Susreti radnika ustanova jedinica lokalne samouprave koje pružaju uslugu građanima i koji omogućavaju razmjenu mišljenja i iskustava svakako su poželjni, kako za vlasnike i radnike tako i za korisnike. Kako bi se i ova druženja i susreti zaposlenih u Domovima za starije na području Istre i ubuduće događala, u dogovoru s ravnateljem Doma za starije u Poreču, Sindikat je usuglasio da će se prigodom uskršnjih blagdana upriličiti uzvratni susret u Poreču za kolege iz Umaga. U SIKD-u vjeruju da će se i Dom za starije i nemoćne  u Poreču do tada moći pohvaliti potpisanim Kolektivnim ugovorom, kao rezultatom socijalnog dijaloga i pregovora sa SIKD-a te povećanim materijalnim pravima za zaposlene.

Susret Umažana s porečkim kolegama

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa