veseli prosinac

Sutra u Pazinu Daniel Načinović i ostali pjesnici

0
Daniel Načinović (foto: YouTube)
Daniel Načinović (foto: YouTube)

Grad Pazin posljednjih sedam godina organizira Veseli prosinac – blagdanski program u Pazinu koji se svake godine nadograđuje novim sadržajima. U suradnji s lokalnim udrugama i institucijama pripremljen je kulturni program i program za djecu, dok u suradnji s Udruženjem obrtnika i lokalnim ugostiteljima Grad Pazin posljednje tri godine stvara sadržajan program koji Pazin vraća na Istarsku mapu izlazaka i dobre zabave u zimskim mjesecima te nudi gotovo svaki dan neko događanje za sve dobne skupine. Zajedničkim zalaganjem pripremljena je i tiskana u 3.000 primjeraka promotivna brošura Veseli Prosinac u Pazinu koja navodi sve programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom prosinca.

Vesela prosinačka događanja započinju 16. prosinca, otvaranjem tradicionalnog Božićnog sajma Veseli prosinac na Trgu slobode koji će biti tu za Vas svakim danom od 10 do 16 sati sve do 24. prosinca. Dvadesetak štandova postavljenih na glavnom gradskom trgu nudit će bogat i raznolik, blagdanski, asortiman kako biste razveselili svoje najbliže prigodnim poklonima.

Postavljanjem pozornice, uz božićni sajam, omogućit će se veseli program mnogobrojnih udruga i institucija s područja grada Pazina i njegove okolice. Sve posjetitelje sa sajamske pozornice sljedećih će nekoliko dana, u vremenu od 10 do 16 sati, uveseljavati ukupno deset različitih izvođača. Sajam otvaraju 16. prosinca od 10 do 11 sati mladi izvođači iz Vokalne skupine „Rožice“ Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, zatim Vokalne skupine pazinskog kolegija te iz Udruge VocalIstra.

Također, posjetitelji mogu prošetati i do Likovne galerije Pazin u kojoj već od 12. prosinca traje Hand made Božićni sajam. Ova prodajna izložba slika i prigodnih poklona od keramike, oslikane svile te drugih predmeta primijenjene umjetnosti otvorena je sve do 6. siječnja, nove, 2017. godine.

Istovremeno bogati božićni program traje i u holu Spomen doma gdje započinje Božićni sajam pazinske knjige u 10 sati te traje do 17 sati, također u petak 16. prosinca. Tu će se na jednom mjestu moći pronaći razna literatura koja je usko vezana uz Pazinštinu, njene stanovnike i sve što karakterizira ovaj specifični teritorij u središtu Istre. Prilika je to da pazinski izdavači građanima Pazina i široj čitateljskoj publici predstave i ponude na prodaju, po promotivnim cijenama, novija, ali i starija izdanja svojih knjiga.

U večernjim satima 16. prosinca s početkom u 19.30 sati u velikoj dvorani Spomen doma možete poslušati i pogledati božićno – novogodišnji koncert Folklornog društva Pazin. Osim domaćina, na koncertu će nastupiti Društvo Perojskih Crnogoraca “Peroj 1657”, Folklorno društvo “Žejanski zvončari” iz Žejana i KUD “Delnice” iz Delnica. Veseli vikend započinje 17. prosinca otvaranjem hola Spomen doma u 9 sati kako bi se održao treći po redu humanitarni Second Hand sajam koji je otvoren do 15 sati.

Isti dan, na sajamskoj pozornici na glavnom gradskom trgu od 11 do 12 sati nastupit će Plesna skupina Roxy dance i dječji župni zbor „Mali od sv. Jurja“. U večernjim satima s početkom u 19 sati u velikoj dvorani Spomen doma započinje već tradicionalni humanitarni koncert Društva tjelesnih invalida Pazin na kojem nastupaju klapa Opatija, Iva Gortan, Erik Balija, Mateo Pilat, Danijel Načinović te gostujući pjesnici.

Veseli vikend zatvara se u nedjelju, 18. prosinca, prvim koncertom Big banda Pazin – novog ansambla koji u Pazinu djeluje pod vodstvom Alda Foška i Luke Horvata. Novogodišnji koncert održat će se u dvorani Istra pazinskog Spomen doma i besplatan je za sve posjetitelje. Koncert koji će obilježiti klasičan Big band repertoar uz primjesu modernije zvuka započinje u 20 sati.

I tjedan što slijedi započinje veselo. U ponedjeljak, 19. prosinca, najmlađe će razveseliti dolazak Djeda Božićnjaka na željezničkom kolodvoru do kojeg se može doći vlakićem koji iz grada kreće u 16 sati, u 16 i 15 te u 16 i 30 sati. Nakon dočeka Djeda Mraza u holu Spomen doma, u 18 i 30 sati, započinje Bajkomanija, ciklus pričaonica uz predstave za djecu koja traje sve do 23. prosinca. Svoj božićni koncert, istoga dana u 19 sati, izvest će glazbeni odjel Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina u dvorani Istra u Spomen domu.

Važno je spomenuti da su i pazinski ugostitelji pripremili bogat i zanimljiv program tijekom cijelog prosinca. Udruženje obrtnika okupilo je devet ugostiteljskih objekata u zajedničku organizaciju i promociju prosinačkih programa. Uključili su se caffe barovi Boom, Sax, Epolon, Jano, Duga, Kavana, te slastičarna Gema, Pizzeria Peperone i diskoteka Magnus koji će tijekom mjeseca u svojim objektima pripremiti koncerte odnosno programe žive glazbe, zatim tematske zabave uz DJ-a te promotivne ponude jela i pića.

Tijekom čitavog mjeseca navedeni objekti imaju mogućnost raditi petkom do 2 sata ujutro, a subotom i praznikom do 4 sata ujutro. Detaljan program možete naći u svom omiljenom pazinskom baru, trgovini ili uredu Turističke zajednice Središnja Istra u brošuri Veseli prosinac u Pazinu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa