Sutra sajam knjiga pazinskih autora

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

I ove će godine Grad Pazin u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu i drugim pazinskim izdavačima po sedmi put organizirati izložbeno-prodajni „Božićni sajam pazinske knjige“- sajam knjiga pazinskih nakladnika i autora. Sajam će se održati 16. prosinca, u vremenu od 10 do 17 sati u holu Spomen doma. Cilj manifestacije je na jednome mjestu predstaviti građanima Pazina, a naravno i ostalim zainteresiranima, knjige koje su posljednjih godina objavili različiti pazinski nakladnici i koje su u Pazinu i izvan Pazina objavili pazinski autori.

S druge strane, Sajam pruža priliku nakladnicima da prodaju, te zainteresiranim kupcima da po promotivnim cijenama kupe razna aktualna izdanja, kao i one „zaboravljene“ pazinske knjige uskladištene daleko od očiju javnosti i uglavnom nedostupne u knjižarama. I ove će se godine sajam idealno uklopiti u božićno raspoloženje Veselog prosinca, manifestacije koja uz organizaciju Božićnog sajma okuplja i promovira ostale božićno-novogodišnje programe koji se u Pazinu odvijaju tokom mjeseca prosinca.

I ovogodišnjim Sajmom, želimo građanima što potpunije predstaviti najnoviju produkciju knjiga pazinskih autora i izdavača, kao i knjiga koje su tematikom vezane za naš grad. Osim što će posjetitelji iz prve ruke moći dobiti željene informacije o izdanjima, knjigama, izdavačima, izložena izdanja bit će i na prodaju, a za sve zainteresirane bit će predstavljena najnovija izdanja pazinskih izdavača, i to u jutarnjem terminu od 11.30 do 14 sati te u popodnevnom od 15 do 17 sati.

Jutarnji je termin ove godine rezerviran za najmlađe posjetitelje – u 11.30 Matica hrvatska predstavit će se zanimljivom projekcijom kazališne predstave o čijem stvaranju će govoriti Zlatan Varelija iz bujskog ogranka, a koja je namijenjena djeci vrtićkog uzrasta te nižim razredima osnovne škole. Nakon projekcije, oko 12.15 Josip Klarić upoznat će posjetitelje sa svojom pjesničkom zbirkom. Oko 13 sati bit će predstavljena poetsko likovna mapa Ispod sunčeva uzglavlja autorice Smiljane Bertoša sa crtežima Renata Percana, a zatim slijedi predstavljanje CD-a Borisa Domagoja Biletića.

Za kraj jutarnjeg termina Udruga branitelja predstavit će svoju svježe izdanu Monografiju 154. brigade HV. Popodnevni termin rezerviran je za čakavsku poeziju koju će također predstaviti bujski ogranak Matice hrvatske. Izlagački dio sajma zaključit će Državni arhiv u Pazinu knjigom Ignacije Gaetan Buzetski autora dr.sc. Elvisa Orbanića o kojoj će govoriti Jakov Jelinčić.

Najnovije vijesti