Predstavljen program ovogodišnjih Umagičnih blagdana

0

Bliži se i osmo izdanje umaške Božićne bajke pod imenom „Umagični blagdani“, čiji uvod slijedi 16. prosinca uz otvorenje Božićnog sajma, a koji sve do 1. siječnja nudi posjetiteljima niz  koncerata, kreativnih radionica, gastro ponudu i pregršt iznenađenja za velike i male.

Program Umagičnih blagdana detaljno su predstavili gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ Ana Pelko te direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović.

Kako je naglašeno na konferenciji održanoj 13. prosinca, ovogodišnji Umagični blagdani nude drugačije izdanje u odnosu na prethodne godine. Naime, Umag se 10 uzastopnih dana pretvara u čarobnu Božićnu bajku, a svaki će dan biti ispunjen sadržajima za sve ukuse i generacije, zahvaljujući Božićnom sajmu, aktivnostima za djecu, priredbama, gastro delicijama, koncertima te nizu drugih zanimljivih događanja.

Pozornica umaške bajke bit će Ulica 1. svibnja, koja se tijekom blagdana pretvara u „Umagični trg“.  Božićni će sajam nuditi originalne rukotvorine, suvenire te razne simbole nadolazećih blagdana, a građani i gosti moći će posjetiti jaslice od recikliranog materijala koje su izradili naši umirovljenici. Bajkovite kućice sajma bit će prepune slatkih delicija poput božićnih kolača i slastica, marmelada, fritula, palačinki i wafla, ali i raznih toplih sendviča, kobasica, pršuta, sira, punjenih tjestenina uz neizostavno kuhano vino, tople limunade i punč, ali i božićne koktele. Topli božićni napitci moći će se kušati u originalnim šalicama s logotipom Umagičnih blagdana koje će se moći i kupiti kao uspomenu.

U jutarnjim satima svi će moći uživati u glazbenim i zabavnim točkama, kao što su mala Božićna radionica, projekcija crtića „Mali Princ“, nastupi plesnih skupina Zajednice Talijana, Zumba i Break dance ekipe, plesne točke veselih Zvjezdica 50+ i mažoretkinja, glazbeni repertoar benda Wrong Business uz kušanje ukusnog bakalara, dok je jutro 26. prosinca rezervirano za Berimbau Band i HO HO HO run utrku koju ljubitelji zdravog i aktivnog života nikako ne smiju propustiti.

Popodnevni program tijekom Umagičnih blagdana u kino dvorani nudit će niz priredbi i predstava. Bit će tu Udruga Gaia, Baletna škola Carlotta Grisi, glazbena škola, talijanska i hrvatska osnovna škola te projekcija obiteljskog filma „Djedica iza rešetaka“. Ni ove godine neće nedostajati Djed Božićnjak koji će se old timer ljubimcima provozati gradom te na kraju, zajedno sa Društvom „Naša djeca“, dijeliti poklone nevrtićkoj djeci. A, od 22. do 24. prosinca, Manufaktura snova obogatit će blagdane svojim tradicionalnim programom.

Melodične božićne arije te večernji zabavni glazbeni repertoar će zasigurno ostaviti bez daha svakog posjetitelja. U subotu, 17. prosinca u 19:00 sati niz koncerata u Umagu otvara božica ženskog glasa, Vanna. Pozornicu će, nadalje, glasovima „okititi“ zborovi iz Umaga i Rijeke, Tara & Timetravellers, Bojan Jambrošić, umaška grupa Febra, grupa Acustic Wave, dok će u ponedjeljak, 26. prosinca u 19:00 sati u župnoj crkvi svojim harmoničnim, ali prodornim glasovima, publiku počastiti nenadmašive Martina Tomčić i Sandra Bagarić.

Bogat program Umagičnih blagdana svečano završava novogodišnjim dočekom na Trgu slobode, gdje će nas u Novu 2017. godinu uvesti popularna „Teška industrija“, čiji će program dostojno nadopunjavati naša Umažanka, afirmirana DJ Pawa. Umaško će nebo tradicionalno,  točno u ponoć, zasvijetliti čarobni vatromet.

Ovogodišnje novo ruho Umagičnih blagdana, u organizaciji Grada Umaga, Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ te Turističke zajednice grada Umaga, uz financijsku potporu umaške hotelske kompanije Istraturist Umag d.d., zasigurno će ostaviti bez daha sve posjetitelje, a bogat raznovrsni program nedvojbeno će zadovoljiti ukuse i želje svih naših malih i velikih sugrađana. Stoga, dođite te postanite i vi dio umaške Božićne bajke!

Pratite sva događanja Umagičnih blagdana na Facebook stranici „Umagični blagdani“!

Najnovije vijesti