Istarskim boćarima zlato i dvije bronce na Prvenstvu Hrvatske

0
Najbolji u parovima
Najbolji u parovima

U Istri su 10. i 11. prosinca odigrana dva seniorska prvenstva Hrvatske po disciplinama na kojima su istarski boćari osvojili tri medalje, jednu zlatnu i dvije brončane.

Valter Ivančić i Marino Križmanić, prvotimci prvoligaša Pazina, osvojili su naslov državnih prvaka u parovima na prvenstvu kojeg je glavnina odigrana u dvorani pazinskog Boćarskog centra "Aleksandar Anzur", dok je za prvi dio natjecanja po skupinama korištena i buzetska boćarska dvorana u Kozarima.

Ivančić i Križmanić su u finalu sa 8:6 pobijedili najugodnije iznenađenje prvenstva, Paula Flega i Ivana Barišića iz Marinića, dok su u susretu za 3. mjesto prošlogodišnji prvaci i hrvatski reprezentativci Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek iz zagrebačkog Zrinjevca sa 7:5 savladali Matea Načinovića i Davora Jelovicu iz riječkog Vargona.

Na prvenstvu Hrvatske u preciznom izbijanju, održanom u boćarskoj dvorani u Svetoj Mariji na Krasu kraj Umaga, 3. i 4. mjesto, odnosno brončane medalje osvojili su Milovan Rabar iz Ladića sa 12 i Manuel Šorgo iz Umaga sa 10 punata u finalnoj seriji. Naslov prvaka Hrvatske osvojio je Čepljan Mateo Načinović iz riječkog Vargona sa 24 punta u finalnoj, a viceprvaka najugodnije iznenađenje prvenstva, Šime Klanac član zadarskih Crvenih kuća, sa 17 punata u finalnoj seriji. (IBS)

Najbolji u perciznom izbijanju

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa