U srijedu promocija knjige Strugalica Damira Stugara

0
Damir Strugar
Damir Strugar

Svečana promocija knjige „Strugalica“ autora Damira Strugara održava se u Puli u konobi „Gardelin“ 14. prosinca s početkom u 18 sati, uz poznate predstavljače knjige iz medijskog svijeta Istre i Hrvatske. Novinarska kolumna „Strugalica“ koja gotovo deset godina kontinuirano izlazi na internetskom portalu „Regional Express“ zasigurno je najčitanija novinarska forma u medijima u Puli i Istri. Ona je ogledalo današnjeg društva, politike, ljudi i svakodnevnice.

Inače, Damir Strugar kao autor kolumne je hrvatski novinarski internetski rekorder, jer nitko drugi u Hrvatskoj nije 10 godina zaredom, čak 500 kolumni, pisao bez prestanka svake nedjelje na jednom portalu zaredom, bez da je ijedanput izostao! Kako bi formu internetske novinske kolumne sačuvao za trajnije razdoblje i neke nove naraštaje i generacije, autor je odlučio 100 najboljih, „Top of the Best“ kolumni ukoričiti u tiskano izdanje kao knjigu.

Inače, specifičnost knjige je u tome što su osim 100 naj kolumni po izboru autora Damira Strugara, svojim tekstovima tj. predgovorima, pogovorima, razgovorima, dogovorima i pregovorima, knjigu upotpunili čak 5 glavnih urednika iz Hrvatske i 2 bivša savjetnika bivših predsjednika Republike. Korice knjige svojim su karikaturama uljepšali poznati hrvatski majstori karikature Stiv Cinik i Petar Pismestrović.

„Strugalica" je jedna od rijetkih žanrovskih knjiga koje se bave današnjicom Pule i Istre, ne štedeći pritom ni vlast, ni oporbu, ni ljude i vrijeme u kojem živimo. U knjizi je osim toga navedeno više od 500 imena iz svijeta politike, društva, estrade i novinarstva iz Hrvatske, a također i s regionalne i gradske javne scene, među kojima se spominju brojni svima nama poznati lokalni političari, stranački pripadnici, pročelnici, direktori, službenici, radnici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa