Kako sam tragajući za parfemom došla do Boruta

0
Eleonora Vlačić, Borut Mihalić i Anđelka Toto Ormuž
Eleonora Vlačić, Borut Mihalić i Anđelka Toto Ormuž

Internetska potraga za jednim posebnim parfemom, koji se mogu naći tek u malo svjetskih gradova, dovela me do Top parfumerije u Zagrebu, a posjetila sam je u društvu prijateljice Anđelke Toto Ormuž.

Uzbuđenje da ću naći miris Vanitas parfemske kuće Pro Fvmvm Roma, koji sam dugo tražila, bilo je još veće kada nam je vrata parfumerije otvorio poznati modni guru Borut Mihalić, voditelj popularne emisije Shoping kraljica.

Borut Mihalić vlasnik je niche parfumerije Top koja se nalazi podno zagrebačke Uspinjače. Nismo znale da je Borut, osim što je modni, poznat i kao mirisni guru, koji je odmah pogodio mirise s kojima smo bile namirisane.

Dok smo isprobavale nekoliko mirisa Borut nam je ispričao zanimljive crtice koje stoje iza nekih od parfema koje prodaje. Za moj parfem, kojeg do tada nisam poznavala i za koji sam samo znala da ga radi parfemska kuća Pro Fvmvm Roma, odnosno obiteljska, sestrinsko-bratska tvrtka Durante, Borut je kazao da  im je „tata 50-ih godina u Rimu imao dućan s luksuznim proizvodima za osobnu njegu, a od 1996. proizvode niche mirise“. 

Niche parfemi ne prate trendove kao komercijalni, oni imaju svoju osobnost na koju se ne „pada“ na prvu.  „To su jedini parfemi na svjetskom tržištu koji imaju najveću koncentraciju esencijalnih ulja (više od 40 posto), a da se još miješaju s alkoholom“, kaže Borut.

Inače, Borut ima prijatelje u  Labinu i nekoliko je puta bio u našem gradu na nekim eventima u Lamparni, a osobito ga se dojmio Stari grad.

Borut je bio jako ljubazan, ali nas je i malo „ošpotao“ jer nismo znale neke važne stvari o parfemima, što je njemu bilo nepojmljivo. Ipak, malo promidžbe za njega. Nađete li se blizu zagrebačke Uspinjače, posjetite Top – niche perfumery. Jer kao što je govorila Coco Chanel, žena bez parfema je kao žena bez budućnosti. Ja sam iz Borutove parfumerija izašla sretna. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa