BOŽIĆ U LABINU

Koncert Parnog valjka na Zelenicama

0
Parni valjak
Parni valjak

Grad Labin organizira trodnevnu manifestaciju na Zelenicama pod nazivom „Božić u Labinu“ čiji će glavni događaj biti koncert Parnog valjka 23. prosinca. Koncert i cjelokupan program najavili su 8. prosinca na konferenciji za novinare zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan, gradska viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Loredana Ružić Modrušan, direktorica TZ Grada Labina Radmila Paliska Kos, tajnica Udruženja obrtnika Labin Alis Šaina, direktor tvrtke Velesajam i koordinator manifestacije Dragan Balaban te Sandi Sinožić, Valamarov direktor operacija za destinacije Rabac i Krk.

Besplatni koncert Parnog valjka s početkom 22 sata građanima daruje Valamar, a Maslinica se pobrinula za ponoćni vatromet koji će uslijediti nakon toga. U afeter partyu nastupit će DJ Nikola z Kukurini. Događanja tog petka, 23. prosinca, počinju u 10 sati besplatnom blagdanskom marendom u organizaciji Udruženja obrtnika, koju će pratiti Humanitarna Božićna lutrija.

„Božić u Labinu“ bit će otvoren u četvrtak, 22. prosinca, u 10 sati kada će početi svakodnevna blagdanska prodaja u Božićnim kućicama. Centar grada će tri dana biti zatvoren za promet, a na kolniku nasuprot kafića bit će postavljeno šest kućica (pokloni, kuhano vino i sl.) te jedan štand s gastonomskom ponudom. Uz njih će se nalaziti šator s Humanitranom lutrijom za Sandru Brubnjak. Kafići i trgovine u centru grada prilagodit će radno vrijeme manifestaciji. Također, tijekom tri dana „korzom Zelenice“ šetat će Djed Mraz i najmlađe voditi na vlakić, koji će voziti na relaciji Zelenice – Tržnica – Kature – Zelnice. Pozornica će se nalaziti uz rotor, a na njoj će u četvrtak u 18 sati „Božićnim koncertom“ nastupiti Veliki orkestar i Pjevački zbor Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana. Potom će svoj obol blagdanskoj atmosferi dat Gradski orkestar Labin i Pjevački zbor Zajednice Talijana „Giuseppina Martinuzzi“ Labin. Završnica pripada glazbenom stand-up showu Marija Lipovšeka Battifiace.    

Na Badnjak, 24. prosinca, program počinje u 10 sati Božićnom pričom, trosatnim sadržajem za najmlađe. Nakon toga u 13 sati starta cjelodnevni glazbeni program, čiji će vrhunac biti Božićni koncert Gradskog orkestra i gostiju.  Od 22 sata publiku će zabavljati DJ Stefix.     

Humanitarnu lutriju, čiji prihod ide u korist Lige protiv raka Labin, odnosno za liječenje Sandre Brubnjak, organizira Udruga žena „Mendula“ Nedešćina uz potporu TZ Grada Labina, koja se pridružila animiravši niz tvrtki i obrta.  Kos Paliska ističe da su se svi upitani odazvali. Cijena srećke je 20 kuna i svaka za nagradu dobiva predmet ili uslugu. Cilj je prodati sve srećke i podijeliti sve nagrade.  

U organizaciju besplatne marende do sada se prijavilo više od deset ugostitelja, a taj će broj u konačnici rasti, najavila je Šaina. Novost je sudjelovanje učenika Srednje škole Mate Blažine, budućih kuhara i konobara, koji će nuditi svoja jela, ali i pomagati ugostiteljima u podjeli njihovih. Očekuje se da će ova suradnja postati tradicionalna.

Ružić Modrušan napominje da je krajnji cilj „Božića u Labinu“ pozicionirati se na karti božićnih priredba u Hrvatskoj.  Balaban ističe važnost sinergije realnog sektora i gradskih tvrtki za organizaciju uspješnih javnih manifestacija te da će koncert Parnog valjka na Zelenicama biti do sada tehnički najzahtjevniji događaj u Labinu. Sinožić je naglasio Valamarovu aktivnu ulogu u pokretnju kulturne, gastronomske, sportske i zabavne ponude,  pa je stoga kao generalni sponzor „Božića u Labinu“ omogućio nastup legendarnog Parnog valjka u namjeri da na istočnu obalu Istre dovede blagdansku i slavljeničku atmosferu te Labin svrsta među gradove sa zapaženim božićnim događanjima.

„Pred nama je sjajna manifestacija u kojoj će naši sugrađani i posjetitelji uživati i na lijep način proslaviti božićno-novogodišnje blagdane i stoga zahvaljujem svim suradnicima i svima ostalima koji su doprinijeli njenoj organizaciji“, zaključila je zamjenica gardonačelnika Eni Modrušan (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa