dan volontera

Grad Labin će dodijeliti nagradu Volonter/ka godine

0
Loreta Blašković, Siniša Verbanac i  Loredana Ružić Modrušan
Loreta Blašković, Siniša Verbanac i Loredana Ružić Modrušan

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i opće poslove Loreta Blašković, viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Loredana Ružić Modrušan i tajnik Sportske zajednice Grada Labina Siniša Verbanac održali su 6. prosinca prijem za volontere labinskih udruga.

Podsjetili su da su Međunarodni dan volontera proglasili Ujedinjeni narodi 1985. godine s ciljem usmjeravanja pozornosti na važnost i značaj volonterstva u razvoju društva. Kako je istaknuto na prijemu, volonterstvo je jedan od najznačajnijih elemenata koji doprinose razvoju i oblikuju demokratske promjene u svakom društvu.

„Ovo je prigoda za zahvalu za vaš angažman i rad, za nesebično davanje svog slobodnog vremena, znanja i iskustva, entuzijazma i energije za dobrobit grada Labina. Hvala vam na tome. Rad udruga iz gradskog proračuna podupire se s 3,3 milijuna kuna“, naglasila je Loredana Ružić Modrušan.

Na području Grada Labina registrirano je 90-ak aktivnih  udruga od čega je većina sportskih. Loreta Blašković pojasnila je detalje Javnog poziva za prijavu kandidata za dodjelu nagrade “Volonter/ka godine” za 2016. godinu. Javni poziv raspisan je 6. prosinca i traje do 5. siječnja 2017. Volontere mogu kandidirati fizičke i pravne osobe i to svaki predlagatelj do najviše tri volontera. Javnim pozivom su propisani kriteriji i sadržaj prijave, rokovi i način predaje prijave, a objavljuje se na službenim stranicama Grada Labina.

Nakon prijema nastavljeno je druženje uz radionicu Udruge za razvoj civilnog društva SMART o pisanja prijedloga projekata za udruge.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa