Predstavljen program Prosinac u Općini Medulin 2016.

0
Na predstavljanju programa "Prosinac u Općini Medulin 2016."
Na predstavljanju programa "Prosinac u Općini Medulin 2016."

U vijećnici Općine Medulin 6. prosinca je predstavljen bogat program Prosinca u Općini Medulin 2016.“ Program su predstavili načelnik Općine Medulin Goran Buić, ravnateljica Dječjeg vrtića Medulin Severka Verbanac, dopredsjednica Udruge MedulinArt Hana Zidarić, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Suzana Racan Stern te Viša stručna suradnica za društvene djelatnosti Sonja – Barbara Bader. 

Program je počeo istoga dana kićenjem jelke na Placi u Medulinu gdje su djeca iz Dječjeg vrtića Medulin, Dječjeg vrtića Ciciban Medulin, Dječjeg vrtića Sunčica Banjole te Osnovne škole „Dr. Mate Demarin“ Medulin i PŠ Banjole uz program i animaciju Zemlje Zabave dočekali Sv. Nikolu uz topli čaj, kolačiće i bombone. Program se nastavio i u popodnevnom terminu od 18 sati Zumbom na Placi Plesnog studia Pirueta Medulin, koncertom zbora Cantus Po Puli, posjetom Sv. Nikole za najmlađe te kreativnom radionicom oslikavanja CDa u 3mc-u pod vodstvom gospodnia Remigia Olivaria iz Studia Valerie.

Načelnik Općine Medulin Goran Buić naglasio je da su cjelokupni program osmislile brojne Udruge sa područja Općine Medulin, Dječji vrtić Medulin zajedno sa stručnim službama Općine Medulin te je zahvalio svima na angažmanu i trudu koji će uložiti provodeći cjelokupni program. Mještani, gosti i posjetitelji mjesta na području općine Medulin zasigurno će u bogatom programu moći pronaći ponešto za sebe, obitelj, ali i najmlađe. Tako će najmlađi mještani imati priliku posjetiti Poštanski ured Djeda Mraza u Loži, uživati u predstavama i radionicama, posjetiti Kuću Djeda Mraza u Loži, ali i brojne druge aktivnosti. Svi će mještani moći uživati u nastupima raznih izvođača, od kojih izdvajamo nastup Anelida na Placi u Medulinu 10. prosinca kada će svi zainteresirani moći sudjelovati i u turniru u briškuli, plesati i zabavljati se.

Za djecu i odrasle Udruga mladih Medulin priprema dvije kino projekcije, a svi će zainteresirani 12.12. moći na prezentaciji općinskog kalendara uz izložbu fotografija u 3mc-u preuzeti svoj primjerak, a dan kasnije u istom prostoru održati će se prezentacija interaktivne društvene i didaktičke „Malin na vitar“ te kalendara za 2017. godinu Dječjeg vrtića Medulin. Prosinac u Općini Medulin održava se osim u Medulinu i u ostalim naseljima općine Medulin, točnije u Banjolama, Premanturi, Vinkuranu, Pomeru i Pješčanoj uvali.

Ovogodišnja novost je svakako „Doček Nove godine u podne“ koji će se održati na novouređenoj multifunkcionalnoj površini kod Malina na vitar, na medulinskoj rivi. Program dočeka počet će u 10 sati ujutro, a trajati će do 14 sati. Djeca će imati priliku dočekati dječju Novu godinu uz kreativne radionice, face painting, zabavne igre i program dočeka za najmađe kojeg priprema Zemlja zabave. Odrasli će Novu godinu dočekati u podnei uz bogati dnevni vatromet, glazbeni program Dja Nikole z Kukurini i nastup Dražena Zećića. Na dočeku posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda, sportska natjecanja te brojna druga iznenađenja. U slučaju lošeg vremena manifestacija će biti održana u prostorima medulinske Osnovne škole.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa