Rovinjski zbor Rubino osvojio dva zlata u Rimu

0
Predstavnici zbora Rubino u Rimu
Predstavnici zbora Rubino u Rimu

Komorni zbor Rubino vratio se s međunarodnog natjecanja „ Chorus Inside Advent“, što se proteklog vikenda održao u Rimu, s dva zlata. Rovinjski pjevački zbor natjecao se i osvojio zlato u C kategoriji - sakralna glazba te F kategoriji - filmsko-lirskoj, u kojoj su i ukupni pobjednici kategorije.

Rubino se predstavio raznolikim repertoarom, pa su tako u lirskoj F kategoriji otpjevali Con te partiro (E. Sartori, arr. T. Merkl), Nessun Dorma ( G. Puccinni, arr. T. Merkl) i Insalatu Italianu (R. Genee), dok su u sakralnoj C kategoriji izveli Zvona (Branko Okmaca), Ubi Caritas (Ola Gjeilo), Bogorodice djevo (Arvo Part) i Cantate Domino (Vytautas Miskinis).

Članovi stručnog suda, Francesco Mazzitelli (Italija), Tatiana Bobyr (Ukrajina) i Luigi Brandi (Italija), dodijeli su im u C kategoriji 24,6 dok su u F kategoriji slavili sa 25, 82 boda od ukupno 30 bodova. „Sretna sam i ponosna što je zbor Rubino osvojio dva zlata“, poručila je dirigentica Tatjana Merkl. Zlatni rubinovci osvajaju Rim! -  kratka je objava članova na službenoj Facebook stranici zbora.

U Pantheonu je 3. prosinca svečano otvoren Chorus Inside Adventa, najprije zajedničkim nastupom svih sudionika himnom Inno Chorus Inside, a potom i pojedinačnim nastupima zborova. Tom je prilikom komorni zbor Rubino izveo Bogoroditce Djevo Sergeja Rahmanjinova te Baba Yetu Christophera Tina.

Komorni zbor Rubino osnovan je 1999. godine, broji dvadesetak članova, a izvode repertoar svih stilskih razdoblja, duhovnog i svjetovnog karaktera. Tijekom godina osvojili su brojna priznanja te im sada mogu pridodati i zlata iz Rima. Osim Rubina, na natjecanju su sudjelovala još tri hrvatska zbora, Roženice iz Pazina te Val i Josip Kaplan iz Rijeke, koji su također nagrađeni.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa