Dobro srce Umažana

Mjesni odbori Umaga na feštama prikupili 165.000 kuna u humanitarne svrhe

0
Predstavnici mjesnih odbora Komunela, Punta, Seget i Moela te Turističke zajednice s donacijama
Predstavnici mjesnih odbora Komunela, Punta, Seget i Moela te Turističke zajednice s donacijama

Grad Umag je 2010. godine, zajedno sa svojim mjesnim odborima, pokrenuo humanitarni projekt „Dobro srce Umažana“ koji predstavlja najljepši primjer pomoći i zajedništva. Iz godine u godinu sve se više mjesnih odbora uključilo u hvalevrijedan projekt kojime složni Umažani pomažu svojim sugrađanima. 

Od Segeta do Punte, pa sve do Moele i Komunele, zavijorila se zastava zajedništva, a snaga i rad svih volontera dokazali kako je Umag zaista najljepše i najsložnije mjesto na svijetu. Humanitarnim akcijama Mjesnih odbora pridružila se i Turistička zajednica grada Umaga, koja je i ove godine na Fešti od rajčice okupila nekoliko tisuća posjetitelja velikog srca.

Stoga su se 28. studenog u Gradskoj vijećnici okupili predstavnici mjesnih odbora Komunela, Punta, Seget i Moela te Turističke zajednice kako bi predali donacije namijenjene svojim sugrađanima.

MO Komunela

Predsjednik Mjesnog odbora Komunela Cvetko Jovanović najavio je prisutnima kako će od ukupno 10.250 kuna prikupljenih na fešti, 7.000 kuna ići mladoj sugrađanki Maji Tikel, dok se 3.250 kuna donira za medicinsku opremu HMP Umag.

MO Seget

Roberto Nemaz, predsjednik MO Seget, zahvalio se svim sugrađanima te uručio ček od 13.000 kuna prikupljenih na manifestaciji „Noć Sv. Pelegrina“. Dio tog iznosa, točnije 4.680 kuna, bit će dodijeljeno Tei Krpan za troškove putovanja na liječenje u Zagreb, dok će s 8.320 kuna podmiriti troškovi terapijskog jahanja za djecu s teškoćama u razvoju za troje mališana, Teu Krpan, Andrea Bosdachina i Martinu Cerovski.

MO Punta

U ime MO Punta, predsjednik Floriano Brenčić, najavio je kako je na ovogodišnjem Puntafestu prikupljeno gotovo 35.000 kuna, točnije 34.478 kuna. Od navedenog iznosa, 2.048 kuna namijenjeno je mlađim kategorijama Košarkaškog kluba Umag za nabavu novih 8 lopti, 3.000 kuna dodijelit će se udruzi „Pružam ti ruku - Ti porgo la mia mano“, 7.500 kuna uručit će se mladom sugrađaninu Alenu Gaborovu za liječenje, dok je preostalih 21.930 kuna namijenjeno za nabavu radiološke opreme za Dom zdravlja Umag.

MO Moela

Od svih organiziranih fešti, ona u Moeli nadmašila je sva očekivanja te je ponosni predsjednik MO Moela Valdi Buršić u humanitarne svrhe ove godine donirao čak 75.908,70 kuna. Iznos će ravnomjerno biti raspodijeljen na devet obitelji slabijeg imovinskog stanja u Moeli te tako pomoći upravo „susjedima“ kojima je najpotrebnije.

Nadalje, na Fešti od rajčice, koju su i ove godine zajednički organizirali Grad Umag, Turistička zajednica grada Umaga i Podravka na Trgu slobode u Umagu, okupilo se više tisuća sugrađana velikog srca koji su zajedničkim snagama prikupili 32.120,00 kuna. Tako su direktor TZ-a grada Umaga Milovan Popović i direktorica Podravkine tvornice „Povrće“ Umag Marina Diminić Visintin uručili Gradu Umagu prikupljene donacije namijenjene za kupnju radiološkog uređaja za naš Dom zdravlja.

Grad Umag već tradicionalno slovi kao domaćin hvalevrijednih humanitarnih manifestacija u kojoj Umažanke i Umažani te ostali brojni posjetitelji kontinuirano pokazuju veliko srce dajući svoj doprinos u pomoći najpotrebitijim sugrađanima. U sedmom izdanju humanitarnog  projekta „Dobro srce Umažana“ prikupljeno je više od 165.000 kuna, što predstavlja dodatni dokaz jake empatije i zajedništva ovog grada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa