Uređenje rive

Za Rapčane predviđeno 220 pontonskih vezova

0
Rabačka riva
Rabačka riva

Nakon što je labinski vijećnik Đanluka Miletić (IDS-HSU-HNS) na sjednici Vijeća 4. studenog pitao za izgradnju lukobrana i sportske lučice u Rapcu, oglasio se i ravnatelj Lučke uprave Rabac Mario Paliska. Njegov odgovor dio je materijala za sjednicu Vijeća zakazanu za 28. studeni. Miletić je pitao vodi li Grad računa na koji način bi se mogao izgraditi već projektirani lukobran i je li u pripremi izrada urbanističkog plana same rive. Smatra da bi za sam centar trebalo izraditi jedan lijepi arhitektonski projekt po kojem bi Rabac bio jedinstven i prepoznatljiv.

„Po projektantskom troškovniku iz 2005. godine vrijednost izgradnje lukobrana je deset milijuna eura, a građevna dozvola izdana je u listopadu iste godine. Koordinirano s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, a kasnije s Ministarstvom regionalnog razvoja, projekt se kandidirao za financiranje iz predpristupnih fondova, a kasnije iz strukturnih fondova EU“, naveo je u pisanom odgovoru Mario Paliska.

„Najnovije, projekt će se pokušati financirati uz pomoć Ministarstva poljoprivrede u sklopu EU programa financiranja infrastrukture za ribarske brodove. Što se drugog dijela pitanja tiče, Lučka uprava nije nadležna za izgradnju sportskih lučica, ali je u Projektu osnovnog prostornog uređenja luke Rabac, predviđen dio akvatorija za izgradnju 220 komunalnih vezova na pontonima za lokalno stanovništvo“, zapisao je Mario Paliska, ravnatelj Lučke uprave Rabac. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa