U Rovinju nastupaju Vatra, TBF, Songkillersi

0
 Zoran Božić, Igor Franković, Odete Sapač, Marino Budicin i Edita Sošić Blažević
Zoran Božić, Igor Franković, Odete Sapač, Marino Budicin i Edita Sošić Blažević

U rovinjskoj Gradskoj vijećnici 9. studenog održana je tiskovna konferencija na kojoj su članovi Organizacijskog odbora, dogradonačelnik Rovinja Marino Budicin, pročelnica za društvene djelatnosti, Edita Sošić Blažević i direktorica Turističke zajednice grada Rovinj Odete Sapač, predstavili bogat program ovogodišnjeg Rovinj Music Festivala koji će od 26. do 29. prosinca, već tradicionalno na jednom mjestu okupiti brojne glazbenike iz Hrvatske i regije.

Brojni neafirmirani bendovi iz Hrvatske i regije i ove su godine iskoristili priliku i prijavili se na Rovinj Music Festivala kako bi možda upravo oni ušli među četiri najboljih, uz mogućnost osvajanja glavne nagrade u iznosu od pet tisuća kuna, a prijave za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu otvorene su do 18. studenog.

Dogradonačenik Rovinja, Marino Budicin osvrnuo se na važnost Festivala izrazivši zadovoljstvo tradicije istog kao i činjenicu da je Grad već osam godina pokrovitelj Festivala upravo zbog njegove kvalitete. Pročelnica za društvene djelatnosti, Edita Sošić Blažević istaknula je da upravo RMF objedinjuje mlade neafirmirane glazbenike ali i poznata glazbena imena i da je upravo u tome važnost ovog festivala te da je po tome prepoznatljiv i drugačiji. Direktorica rovinjske turističke zajednice Odete Sapač istaknula je činjenicu kako upravo ovakvi Festivali daju svoj veliki doprinos u ostvarenju što boljih turističkih rezultata.

Program su ime organizatora predstavili Zoran Božić i Igor Franković koji su se  osvrnuli na brojne prijavljene bendove iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije kao i činjenicu da iz godine u godinu raste kvaliteta prijavljenih demo bendova. Podsjetimo, u 8 godina djelovanja, kroz festival je prošlo 150-aklmladih demo bendova iz Hrvatske i regije.

Uz natjecateljski dio, festival je poseban i po sjajnom zabavnom programu. Ove godine 26. prosinca festival svojim nastupom otvaraju grupe Pavel i Vatra. Dan kasnije, u utorak publiku će zabavljati Songkillersi feat. Nikola Marjanović i splitski TBF. U srijedu, već tradicionalno, završni koncert održat će polaznici i voditelji Glazbenog laboratorija dok je četvrtak rezerviran za besplatan akustični koncert grupe Nola u kazalištu A. Gandusio.

U želji da se Festival približi svim ljubiteljima glazbe, Organizacijski odbor Festivala kojeg čine Zoran Božić, Denis Budim, Darko Zgrabljić i Igor Franković, odlučili su kako će ove godine smanjiti cijene ulaznica.

Tako će cijene ulaznica u pretprodaji iznositi 50 kuna, odnosno 60 kuna na dan koncerta. Također, odlučeno je i kako će Festival, uz koncert Glazbenog laboratorija svojim sugrađanima i gostima pokloniti besplatni akustični koncert grupe Nola u kazalištu A. Gandusio i valja napomenuti kako je ulaz ograničen.

Kao i svih prethodnih godina, Festival su uz brojne prijatelje i tvrtke, podržali Grad Rovinj i Turistička zajednica grada Rovinja. Svi koncert na rovinjskoj Valdibori započinju u 20.30 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa