Najtrofejniji hrvatski sportski klub na pripremama u Poreču

0
PPD Zagreb
PPD Zagreb

Hrvatski rukometni prvaci, rukometaši PPD Zagreba ovih su dana u porečkom hotelu Valamar Diamant, a do 5. studenoga trenirat će u nedavno obnovljenoj sportskoj dvorani Diamant. Ovaj najuspješniji hrvatski klub godinama je iz svojih redova davao hrvatske reprezentativce, a u trenutnom sastavu kluba, čak njih šestero igra u nacionalnom dresu. Matični je to klub jednog od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih rukometaša i olimpijaca, Igora Vorija,  koji mu se i vratio ovoga ljeta.

Hotel Valamar Diamant u rukometnom je svijetu iznimno cijenjen zbog odličnih uvjeta za kondicijsku pripremu sportaša. Uz udoban smještaj i vrhunsku prehranu, sportašima nudi i brojne terene, bazene i uređene staze, te fitness, aerobic i wellness centar. Valamar Diamant je bio domaćin i rukometnim reprezentacijama 21. svjetskog rukometnog prvenstva (Brazil, Danska, Egipat, Norveška, Saudijska Arabija i Srbija) te ekipama Tunisa, Alžira i Rusije tijekom President cupa, a ovoga ljeta ga je za pripreme odabrao višestruki prvak Mađarske i jedna od najboljih europskih rukometnih momčadi  -Telekom Veszprem.

Zahvaljujući svojim sadržajima i ponudi te sustavnim ulaganjem u razvoj kvalitete usluge prilagođene potrebama sportaša, Valamar Diamant postao je regionalnim središtem za pripreme brojnih vrhunskih sportaša, od hrvatske rukometne reprezentacije, preko košarkaške i odbojkaške, do klubova iz inozemstva. Krajem listopada kod nas je održan prvi službeni trening kamp i prvo službeno međunarodno predstavljanje biciklističke ekipe Bahrain Merida Pro Cycling team, što i te kako dokazuje koliko smo prepoznati kao idealno mjesto za sportaše i njihove aktivnosti “, izjavio je Mario Skopljaković, direktor hotela Valamar Diamant.

Rukometni klub Zagreb osnovan je prije 94 godine (1922.), a u svojoj trofejima iznimno bogatoj povijesti osvojio je 10 titula prvaka Jugoslavije i trijumfirao u svih 25 izdanja nacionalnog prvenstva, od osnutka Hrvatske do danas. Dok su u bivšoj Jugoslaviji zagrebaši osvojili Kup davne 1962. godine, u Hrvatskoj su to ponovili u čak 23 navrata. Najveći europski uspjeh klub je dosegao 1992. i 1993., kada se okitio titulom prvaka Europe. U čak četiri sljedeća finala (1995., 1997., 1998., 1999.) Zagreb je gubio Ligu europskih prvaka, ali je unatoč tomu ostao i jest jedan od najtrofejnijih klubova Europe. Europski Superkup osvojen je 1993., a regionalna SEHA Gazprom liga 2012. godine. S čak 60 osvojenih velikih trofeja u svojoj povijesti RK PPD Zagreb najtrofejniji je hrvatski rukometni i sportski klub općenito. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa