Dođite na Vikend festival istarskih tartufa u Buzetu!

0
S prošlogodišnje manifestacije (foto:Glas Istre)
S prošlogodišnje manifestacije (foto:Glas Istre)

Jubilarno petnaesto izdanje Vikend festivala istarskih tartufa održat će se u subotu i nedjelju, 5. i 6. studenog u Buzetu, jedinom hrvatskom gradu tartufa. Oba dana svi posjetitelji će moći pogledati izložbu, degustirati i kupiti tartufe, te tipične istarske proizvode (pršut, sir, maslinovo ulje, vino, med, džemovi, marmelade, prirodni sokovi, domaći keksi , domaća tjestenina, rakije itd.).

Predstavit će se više od sedamdeset izlagača iz Istre, ali i ostalih krajeva Hrvatske, ali i iz Italije i Slovenije. Festival tartufa zadnja je sajamska manifestacija u sezoni afrodizijačke gljive.

Uz razgledavanje sajma posjetitelji će moći sudjelovati u Radionici izrade domaće tjestenine, te uz pomoć profesionalnih kuhara Zigante restorana i restorana hotela Vela Vrata vidjeti kako pripremati jela sa tartufima u Maloj školi kuhanja.

Manifestaciju će u subotu u jutarnjim satima otvoriti mini-pustolovna utrka Lov na tartuf, koja se uspješno održava već nekoliko godina, te koja privlači veliki broj ljubitelja trekinga. U subotu će doći na svoje i ljubitelji pasa jer će se i ove godine održati Smotra i revija pasa s početkom u 14.00 sati u organizaciji Kinološke udruge Buzet.

Osim navedenog, sve posjetitelje oba dana očekuje bogata ugostiteljska ponuda, kutak za djecu, te kulturni program. Ulaz je besplatan.

Organizator manifestacije je TZ Grada Buzeta, suorganizator i pokrovitelj Grad Buzet, suorganizatori SRK Alba, Kinološka udruga Buzet, gradski komunalac Park, a među sponzorima su i županijski TZ, županijski odjel za turizam kao i županijski odjel za poljoprivredu. 

Najnovije vijesti