Župan Flego u Cimosu: Neizvjesna vremena za tvornicu su prošlost

0
Valter Flego, Mladen Jurada i Siniša Žulić
Valter Flego, Mladen Jurada i Siniša Žulić

Istarski župan Valter Flego i buzetski gradonačelnik Siniša Žulić, posjetili su 31. listopada trgovačko društvo P.P.C. Buzet te se sastali s direktorom Mladenom Juradom. Povod posjete bio je nedavna prodaja slovenske grupacije Cimos - Automobilska industrija Kopar, pod čijim je okriljem i njegovo povezano društvo P.P.C. Buzet, talijanskoj tvrtci TCH u vlasništvu talijanskog fonda Palladio Finanziaria.

Što potpisivanje kupoprodajnog ugovora, nakon više od godinu dana procesa privatizacije, znači za Cimosove pogone u Istri, točnije u Buzetu, Labinu i Roču, županu je objasnio direktor Jurada. Prema njegovim riječima, neizvjesno razdoblje je sada iza njih, te je trenutno u tijeku prijelazni dio, dok se okončanje cijelog kupoprodajnog postupka očekuje početkom sljedeće godine. Do sada su Uprave Cimosa, Fonda Palladio i Palladio Automotive posjetili najvažnije Cimosve kupce i upoznali ih s nacrtima novog vlasnika te razgovarali o budućim poslovnim mogućnostima. Kupci su, kazao je Jurada, izrazili zadovoljstvo s novim vlasnicima, napretkom kojeg je Cimos postigao u okviru poslovnog restrukturiranja, kao i s aktualnim rezultatima poslovanja.

I u ovoj je fazi Cimos uspio ugovoriti nove poslove, a već sada svojom proizvodnjom pokriva gotovo 40 posto europske potrebe za turbopunjačima. Naime, tvrtka P.P.C. Buzet profilirala se u konkurentnog dobavljača dijelova i sklopova za automobilsku industriju, a danas isporučuje proizvode za brojne poznate proizvođače automobila, kao što su PSA, BMW, Audi i drugi. Novi poslovi se očekuju i sinergijskim efektima među tvornicama i različitim službama unutar grupacije Palladio Automotive, a koja ima bogato iskustvo u automobilskoj industriji. Palladio Automotive ima oko četiri tisuće zaposlenih u dvanaest tvornica lociranih u Europi, Meksiku, SAD-u, Indiji i Kini. Među svoje ključne kupce ubraja GM, VW, Škodu, Mercedes Benz, Audi in Bentley i druge.           

Župan Flego pohvalio je sve napore koje Uprava Cimosa ulaže u podizanje konkurentnosti po pitanju cijena, kvalitete i servisa, što je ključno na današnjem globaliziranom tržištu.

„Tvornica Cimos, sa svojim pogonima u Buzetu, Labinu i Roču, značajan je faktor za istarsko gospodarstvo, posebice kad uzmemo u obzir da zapošljava preko tisuću radnika. Pred Cimosom je sada novo razdoblje te vam zaželim puno poslovnih postignuća unutar nove grupacije“, naglasio je župan Flego.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa