Boris Mišković iz rovinjskog Budokaija drugi u Mariboru

0
Boris Mišković
Boris Mišković

Boris Mišković iz rovinjskog kickboxing kluba „Budokai“ drugo mjesto na kickboxing prvenstvu Europe u disciplini light contact - 94kg u Mariboru. U prvom kolu Boris je prekidom pobijedio domaćina Slovenca koji je prošle godine osvojio 2. mjesto na Svjetskom kickboxing prvenstvu, zatim uvjerljivo velikom bodovnom razlikom pobijedio njemačkog reprezentativca, bivšeg viceprvaka Europe.

Pobjede su izgledale lako ali samo zato što borci poznaju Borisa dugo godina i stvorio se tu neki respekt pa mnogi posustaju već tijekom početka borbe. Boris se u subotu trebao boriti protiv aktualnog prvaka svijeta Ponomareva iz Rusije ali nažalost je morao odustati zbog ozljede desnog palca na nozi. Ovo je Borisov zadnji nastup kojim je okončao karijeru u disciplini light contact.

Podsjetimo se Boris Mišković je tri puta bio svjetski seniorski prvak (2009.g, 2011.g ,2013.g) i jednom europski seniorski prvak 2010.g u disciplini light contact -94kg. Takav rezultat još uvijek nitko nije uspio postići i Boris će ostat zapamćen kao jedan od najboljih u ovoj disciplini. Sad trenutno ima 9 medalja sa svjetskih i europskih seniorskih prvenstva a za tri tjedna pokušat će u Grčkoj osvojiti i 10 medalju za Hrvatsku kickboxing reprezentaciju u disciplini kick light.

Marino Faraguna iz labinskog kickboxing kluba „Budokai Labin“ je nastupio u disciplini light contact – 69kg. U osmini finala je deklasirao danskog reprezentativca Martina Gulta Hubera. Slijedećeg dana je izgubio borbu od slovenskog reprezentativca Nejca Gazivode koji je u konačnici postao prvak Europe u toj kategoriji. Tako je Marino Faraguna osvojio peto mjesto.

Ervin Karaman iz pulskog kickboxing kluba „Planet sport“je nastupio u disciplini light contact – 63kg. U četvrtfinalnoj borbi protiv, u konačnici Europskog prvenstva drugoplasiranog talijana Timoty Bosa, Ervin Karaman je stopalom naletio na lakat protivnika čime se ozlijedio i morao je pri kraju druge runde zbog bolova uzrokovanih tom ozljedom, predati borbu. Tako je Ervin Karaman osvojio peto mjesto.

Diana Tanushaj iz medulinskog kickboxing kluba „Lav“ je na ovom Europskom prvenstvu nastupila u disciplini light contact – 60kg. Diana je samouvjereno krenula u borbu no već u drugoj rundi joj je ponestalo snage i koncentracije te je tijekom druge runde napravila četiri prijestupa van borilišta i to je dovelo do prekida borbe i pobjede Irske predstavnice. Time je Diana Tanushaj osvojila deveto mjesto na Europskom seniorskom kickboxing prvenstvu.

Za tri tjedna, u Atenu na drugi dio seniorskog Europskog kickboxing prvenstva kreću Boris Mišković iz rovinjskog kickboxing kluba „Budokai“ koji će nastupiti u disciplini kick light – 94kg, Ana Alaber iz pulskog kickboxing kluba „Lav“ koja će nastupiti u disciplini point fighting – 60kg i Marino Faraguna iz labinskog kickboxing kluba „Budokai Labin“ koji će nastupiti u disciplini point fighting – 69kg.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa