POREČKI AKTIVISTI

Otkažite nastup osuđivanom nasilniku Grdoviću!

0
Mladen Grdović
Mladen Grdović

Centar za građanske inicijative Poreč uputio je otvoreno pismo organizatorima dočeka Nove godine u Poreču, tražeći da odustanu od nastupa Mladena Grdovića.

„Želimo vam obratiti pozornost na osuđivanog nasilnika čiji je nastup najavljen za doček Nove godine u Poreču. Naime, Mladen Grdović osuđivan je obiteljski nasilnik, koji je za nasilje prema svojoj supruzi 2009. godine i pravomoćno osuđen. 2010. godine Grdović je uvjetno osuđen na 20 dana zatvora radi prijetnji supruzi. 2013. policija je ponovo intervenirala, kao i u srpnju ove godine, nakon što je supruzi nanio fizičke ozljede.

Angažiranjem Mladena Grdovića u javnost se šalje poruka o prihvatljivosti nasilja. Grad Poreč već dugi niz godina podržava i provodi mnogobrojne programe za suzbijanje i prevenciju nasilja nad ženama, stoga je angažiranje i financiranje nasilnika neprihvatljivo i korak unatrag.  IDS, kao vladajuća stranka u Istri, u više se navrata (posljednji put prije manje od tjedan dana) izjasnila kao stranka koja ima nultu toleranciju za svaki oblik nasilja.

Grad Čakovec ove je godine otkazao nastup Grdoviću, zaključivši kako je neprihvatljivo da na događanju koje je namijenjeno širokoj javnosti, nastupa osoba osuđivana za obiteljsko nasilje.

Pozivamo vas da otkažete nastup Mladenu Grdoviću, kao osuđivanom nasilniku te javno zauzmete stav o neprihvatljivosti nasilja nad ženama, kao i nasilja općenito“, stoji u otvorenom pismu Centra za građanske inicijative Poreč, kojeg potpisuje koordinatorica Silvia Žufić Dujmović.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa