Predsjednik pulskog HDZ-a: Neučinkovitost gradske vlasti vidljiva je na svakom koraku

0
Zrinko Kajfeš
Zrinko Kajfeš

„Pula je grad na sedam brežuljaka i grad sa sedam plastičnih babaroga na zaobilaznici“, izjavio je Zrinko Kajfeš, predsjednik Gradskog ogranka HDZ-a Pule na konferenciji za novinare 27. lipnja u Puli referirajući se na „male plastične derutne rotonde koje su se pretvorile u ruglo grada“.

Kajfeš je naglasio kako ne žele samo kritizirati nego i davati konstruktivne prijedloge, savjete i rješenja. „Prije godinu dana, neposredno prije turističke sezone na prijedlog HDZ-a, postavljene su plastične rotonde na zaobilaznici i one doista imaju svoju funkciju, daju protočnost prometu na zaobilaznici. Ali nakon godinu dana rotonde su se pretvorile iz privremenog rješenja u trajno rješenje“, kazao je.

„Rotonde su polomljene i tako neodržavane stvarno izgledaju kao babaroge“, dodao je Kajfeš i istaknuo da bi bilo bolje da su se sredstva potrošena na brendiranje grada, usmjerila na trajna rješenja rotondi na zaobilaznici. HDZ stoga predlaže da se hitno nađu sredstva kako bi se rotonde bar donekle dovele u red, s obzirom da, kako je rekao Kajfeš, sredstva za nastavak zaobilaznice očigledno nisu predviđena.

Kajfeš je naglasio da će HDZ i dalje predlagati rješenja, ali učinkovitost provedbe i krajnja odgovornost izvedbe su na izvršnoj vlasti koja je, prema njegovim riječima neučinkovita. „Od razine grada, Županije, pa sve do državne razine, ta je neučinkovitost vidljiva na svakom koraku“, naglasio je i nabrojao projekte koji su ili započeti, pa nisu dovršeni, ili su samo prezentirani kao vizije i nikad započeti: izgradnja bolnice, najskuplja zaobilaznica u državi čiji nastavak nakon prvog kilometra nikada nije dovršen, kanalizacija čiji projekti nisu pripremljeni, bazen kojega usprkos najavama nema ni na vidiku, kao ni velika petlja na ulazu u Pulu, Brijuni Rivijera, Muzil i Katarina – Monumenti usprkos koncesiji koja je provedena koncesionar je nikom ponikao te već spomenute plastične rotonde.

„Osim stadiona Aldo Drozina i Osnovne škole na Velom Vrhu, projekti u Puli se ne završavaju“, veli Kajfeš te dodaje da je ta neučinkovitost posljedica neznanja, nekompetentnosti, nezainteresiranosti ili, pak indolencije izvršne vlasti. „Ta nam neučinkovitost donosi brojne probleme, u prometu, zdravstvu, turizmu i gospodarstvu“, zaključio je Kajfeš. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa