IDS O GLASNOVIĆU

Nema tog primitivizma koji može zaustaviti slobodu govora

0
Željko Glasnović
Željko Glasnović

IDS najoštrije osuđuje govor mržnje i poziv na nasilje novoizabranog saborskog zastupnika Željka Glasnovića, koji je na društvenim mrežama do sad nezabilježenom agresivnom retorikom  pokušao diskreditirati brojne studentice i studente koji prosvjeduju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nazivajući ih, između ostalog, „bandom anarhista i boljševičkih sotonista“, priopćeno je iz te stranke.

„Takvim sramotnim izjavama budući zastupnik Glasnović pokazuje da su pojedini političari u potpunosti zarobljeni prošlošću i mitovima, ali i da vrlo loše razumiju demokraciju.

Umjesto da kao zastupnik pokazuje minimum političke kulture i da uvažava pravo građana na prosvjed i slobodno iskazivanje mišljenja, zastupnik Glasnović degutantno vrijeđa studente i izravno poziva na primjenu sile! Gospodin Glasnović, čini se, zaboravlja da je Hrvatska slobodna, demokratska država, a ne diktatura, poput Sjeverne Koreje koju sam rado spominje. Gospodin Glasnović isto tako, čini se, zaboravlja da hrvatski studenti imaju iskustvo pendreka i suzavca iz nekih prošlih vremena, kojih se sam grozi.

Pozivamo sve političke aktere i relevantne institucije da ne šute i da osude ovo sramotno iživljavanje. Ne zatvarajte oči pred stvarima koje ne samo da bacaju ružnu mrlju na našu demokraciju, već i predstavljaju izravnu prijetnju za fizičku sigurnost studenata. IDS ovim putem oštro osuđuje psovačku retoriku gospodina Glasnovića i poručuje - nema tog primitivizma koji može zaustaviti slobodu govora, ma koliko se neki trudili!“, stoji u priopćenju IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa