Uz "Slow sailing" regatu i promociju školjki proteklog vikenda održan Pomer Fest 2012

0
Najbolji brod je onaj koji prođe u što preciznijem vremenu kroz cilj
Najbolji brod je onaj koji prođe u što preciznijem vremenu kroz cilj

Kao dio programa Pomer Festa, u pomersko-medulinskom akvatoriju, 23. i 24. lipnja, održana je regata pod nazivom „Slow sailing“, koja je privukla očekivani broj posada unatoč vremenskim uvjetima koji su onemogućili pojedine posade da se pridruže. Sudjelovanjem triju slovenskih jedrilica, ovo je natjecanje dobilo međunarodni karakter već u svom prvom izdanju.

Jedrenje, kao natjecateljski sport, ovog je puta prikazano u nešto drugačijem svijetlu, sa smanjenom dozom adrenalina, ali ništa manje uzbudljivim završetkom. Naime, najbolja posada nije i najbrža posada, već je najbolji brod onaj koji prođe u što preciznijem vremenu kroz cilj, u okviru zadanog vremena, što je ovoga puta bilo, sat i pol jedrenja,  dovoljno da i najsporije posade budu konkurentne  u borbi za vodeće pozicije.

Bilo je i onih koji su se trudili biti najbrži, tako je slovenski brod „Betty“, svoje jedrenje završio čitavih trideset i pet minuta prije zadanog vremena, što mu je i osiguralo „posljednje mjesto“.

Prvo mjesto osvojio je Dragan Jelenić s jedrilicom „Sing-Sing“ koji je bio za dvanaest sekundi precizniji od drugoplasiranog Gorana Buića s jedrilicom „Nika 2“, te trećeplasirani Klaudio Krivičić na brodu „Cosa“ sa minutom i dvanaest sekundi prekoračenja od zadanog vremena.

U večernjim satima na glavnom pomerskom trgu, uz jelo i piće, za koje su bili zaduženi pomerski restorani Miramare i Boccaporta, sudionike i goste zabavljali su klapa „Opatija“ te Marijan Ban i „Diktatori“.

U nedjelju, drugi dan „Pomer festa“ bio je u znaku promocije vrhunskih školjki.  Naime „Biser fest“, koji na pladnjevima poslužuje ovu vrhunsku deliciju postati će također jedan od zaštitnih simbola dobrog ljetovanja u Pomeru. Južna Istra se od proteklog vikenda može pohvaliti novim biserom u svojoj turističkoj ponudi i ako je suditi po reakcijama sudionika i gostiju, budućnost i tradicija ove manifestacije nije upitna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa