Novigradski teniski klub ugostio dvodnevno natjecanje mladih tenisača

0
Na turniru je sudjelovalo oko 60 mladih tenisačica i tenisača
Na turniru je sudjelovalo oko 60 mladih tenisačica i tenisača

Na terenima Teniskog kluba Novigrad, 23. i 24. travnja,održano je Otvoreno prvenstvo Novigrada za djevojčice i dječake do 10 godina, kao i Otvoreno prvenstvo u mini tenisu do osam godina, na kojem je sudjelovalo 60-ak djevojčica i dječaka iz 15-ak klubova s područja Istre i Kvarnera, a natjecala se i nekolicina takmičara iz Zagreba, Slovenije i Rusije.

Dvodnevni turnir za koji su sudionici i njihovi roditelji imali samo riječi hvale organizirao je Teniski klub Novigrad, čija je tajnica Sonela Šegon, u najvećoj mjeri zadužena za organizaciju čestitala svim pobjednicima i učesnicima turnira koji su prikazali odličan tenis, ali i pokazali hvalevrijedno sportsko ponašanje na terenu.

"To su uistinu pravi mali tenisači i vjerujem da ćemo za neke od njih jednoga dana s ponosom moći reći kako je upravo on ili ona igrao odnosno igrala kod nas u Novigradu", kazala je Šegon.

Na novigradskim terenima natjecali su se mali tenisači iz TK Jadranka - Mali Lošinj, TK Zlatno sunce - Umag, TK Buje, TK Bale, TK Pećine, TK Kvarner, TK Tennis team - Umag, TK Kastav, TK Lovran, TK Vrbovsko, TK Opatija, TK Rukavac, TK Novigrad, TK Sunny – Rovinj i TK Pro 2000 Poreč. Unatoč velikoj vrućini mali tenisači pokazali su odličan tenis i svojom igrom oduševili publiku.

U konkurenciji dječaka do 10 godina pobjednik turnira je Adrijan Hržić (TK Rukavac), koji je u finalu pobijedio Andriju Despotovića (TK Kvarner), rezultatom 4:1. U srebrnoj skupini pobjedu je izborio Adriano Hunčak (TK Kastav), nadigravši u finalu Roka Baškovića (TK Kvarner) rezultatom 4:2. Pobjednik brončane skupine je Robert Korelc iz Slovenije, a zelene skupine Matyjuckin iz Rusije.

U konkurenciji djevojčica do 10 godina najbolja na turniru je Kornelija Hunčak (TK Kastav), koja je finalu zlatne skupine rezultatom 4:1 pobijedila Petru Ivanišević (TK Jadranka, Lošinj). Pobjednica srebrne skupine je Danijela Hunčak (TK Kastav), ispred Male Celić (TK Tennis Team, Umag), koju je u borbi za prvo mjesto svladala rezultatom 4:1.

Najbolja u brončanoj skupini je Maja Stanić (TK Kvarner), ispred Renate Miličević (TK Bale), dok je titulu najbolje tenisačice u zelenoj skupini izborila Ana Drandić (TK Bale), pobjedom nad svojom klupskom kolegicom Nikolinom Matika rezultatom 4:2.

U mini tenisu pobjednik je Rus Olynkov Nazar, Antonio Šestan iz TK Bale pobjednik je srebrne skupine, dok je Ena Kocijančić (TK Novigrad) pobjednica brončane skupine. Svi učesnici dobili su medalje i prigodne poklone, koje su osigurali Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova, Luxottica jugoistočna europa d.o.o. Novigrad i Vajda sport Zagreb.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa