DAMIR KAJIN

Taj auto sam jedva dotaknuo, on je već od ranije bio razbijen

3
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Bivši saborski zastupnik Damir Kajin (54), nakon objave vijesti da je u subotu uvečer „zaradio“ prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira te što je na parkiralištu u Buzetu svojim Nissanom oštetio parkiranu Hondu Almira Mehmedovića (40) iz Rijeke, tvrdi da je izložen pravoj medijskoj hajci.

Novinaru 24sata je ponudio da fotografira teško uočljivo oštećenje na njegovom Nissanu.

- Nakon saznanja da me policija prijavila uslijedila je jedna neviđena medijska hajka u novoj hrvatskoj povijesti jer nije bilo TV kuće, novinske agencije, portala i dnevnih novina, a da nisu veću pozornost posvetili toj mojoj nevidljivoj ogrebotini nego li Plenkoviću i koalicijskim partnerima – slikovit je Kajin.

Ogorčeni Damir Kajin ponavlja da na svojem vozilu niti ne uspijeva pronaći ogrebotinu. Tvrdi da je navodno oštećena Honda Riječana već ranije bila razbijena.

- Oni su negdje s tim svojim automobilom sletjeli s ceste i taj razbijeni blatobran ja sam samo dotaknuo. Paradoks je da je jedan od njih mehaničar, kako se predstavlja, jednog od vrsnih buzetskih automobilista i on jako dobro zna da apsolutno nema nikakve štete. Pretpostavljam, ne mogu tvrditi, još teže mogu dokazati ali mogu sumnjati da su ta četvorica ovom muljažom htjeli iznuditi popravak svog ranije oštećenog vozila na taj način su se parkirali da nitko pored njih ne može niti proći. Mislim da je to nešto čime bi se hrvatska policija trebala baviti, a ne s ovim navodnim ogrebotinama. Ja sam temeljem zakona mogao njima ostaviti ceduljicu na staklu, a čak niti to jer štete i nema. Ta teško zamjetljiva crtica na mom vozilu dužine dva centimetra, širine 1 milimetar, dubine 0,5 milimetara, a na njihovom vozilu je nekakav trag ranijeg oštećenja. Od ove crtice i činjenice da ta ekipa jako dobro zna manipulirati i medijima jer u protivnom, nakon što su mi prijetili udaranjem u pleksus i slično, ne bi zaprijetili da sve snimaju i da će to poslati medijima. A još je manje vjerovat da je jedan mehaničar u roku od nekoliko minuta nakon odlaska policije izvijesti 4-5 novinskih kuća i to nešto prije pola noći – priča Kajin.

Na tu ogrebotinu se iz Policijske postaje Buzet zbog očevida, kaže Kajin, spustilo četiri automobila i čak devetero policajaca.

- Ja osobno smatram da se policija u ovom slučaju dala izmanipulirati. Njima je policija trebala reći smirite se jer ja na njih niti glas nisam digao, nego sam im rekao da ih može biti stid jer da se oni u Buzetu trebaju ponašati kao i ja kada dođem u Rijeku. Znam stotine ovakvih situacija gdje policija dođe i kaže dogovorite se jer to nije posao za policiju. Nisu tako postupili vjerojatno zbog nekakvog straha da ih netko ne bi prozivao. Njih četvero je meni prijetilo. Čak su i alkotestirani, a policija prijavljuje samo mene, a njih ne. Jednoj curi među njima sam pred policijom rekao: 'Imaš krasnoga dečka' i zbog toga sam ja zaradio prijavu zbog remećenja javnog reda i mira. Ako dođem da sud zbog ovoga obraniti ću se istinom i samo istinom – pojašnjava za 24sata poprilično ogorčeni Kajin.

Najnovije vijesti