Mediteranski folklorni susreti „Zlatna sopela“ u Poreču od 4. do 7. srpnja

0
Ovogodišnji 12. Mediteranski folklorni susreti „Zlatna sopela“ respektabilan je po kvaliteti izvođača
Ovogodišnji 12. Mediteranski folklorni susreti „Zlatna sopela“ respektabilan je po kvaliteti izvođača

Ovogodišnji 12. Mediteranski folklorni susreti „Zlatna sopela“ održat će se u Poreču od srijede 4. srpnja, do subote 7. srpnja. Premda iz financijskih razloga donekle reducirani, ovogodišnji je program ipak respektabilan, ne toliko po broju festivalskih grupa već po njihovoj iznimnoj kvaliteti.

Od domaćih grupa vidjet ćemo našeg stalnog gosta Folklornu grupu Pazin iz Pazina, te dvije grupe koje su prvi put među nama: Folklornu grupu Poljica iz istoimenog mjesta na otoku Krku, usuđujemo se reći, ponajbolju  izvornu grupu s ovog folklorno raspjevanog i rasplesanog otoka, te KUD Mičevec iz istoimenog mjesta kod Velike Gorice.

Od inozemnih grupa sudjeluju 4 velike grupe: iz Egipta Folklorno društvo Američkog sveučilišta u Kairu s rekonstrukcijom plesova drevnih Egipćana  ali i suvremenog Egipta, „Doina Timisouli“, Akademsko folklorno društvo iz Termišvara u Rumunjskoj, Estampas de Mexico iz Guadalajare u Meksiku, vjerojatno trenutno najbolje meksičko studentsko društvo te, na izričitu želju porečke festivalske publike, Gorec, folklorni ansambl agronomskog fakulteta iz Vladikavkaza glavnog grada ruske Sjeverne Osetije.

Kao i ranijih godina plesni program obogaćen je nizom popratnih sadržaja: Izložbom likovnih radova porečkih slikara-amatera na temu „more“ u suradnji s Likovnom udrugom Poreč, a koja će biti otvorena u nedjelju 1. srpnja u 19 sati u prostorijama LUP, Galija, na Trgu Joakima Rakovca te sajmom izvornih hrvatskih proizvoda i suvenira na Trgu slobode već od  nedjelje 1. srpnja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa