U Bujama proteklog vikenda održan Ultimate Frizbi Open

0
3. UFO (Ultimate Frizbi Open)
3. UFO (Ultimate Frizbi Open)

U Bujama je proteklog vikenda, u organizaciji Udruge ZiiD i FLYING Disc Kluba iz Zagreba, održan 3. UFO (Ultimate Frizbi Open) pod nazivom „UFO 2012“.

Na stadionu i pomoćnom terenu NK Buja više od stotinu natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, SAD-a, Srbije, Mađarske, Italije i Rumunjske sudjelovalo je u međunarodnom turniru u Ultimate Frizbiju.

Ultimate frizbi je dinamičan ne-kontaktni timski sport, u kojem je, pored sportskog nadmetanja, važan i način na koji se dolazi do pobjede. Takozvani "Spirit of the game" ("duh igre"), koji pomiče granice fair-playja, razlikuje ultimate od većine ostalih sportova i daje mu dimenziju više.

Bujski turnir započeo je u subotu 23. lipnja 2012. u 9 sati susretima prvoga kola, nakon čega su uslijedila odigravanja drugog i trećeg kola. Subota navečer bila je posvećena četvrtfinalnim utakmicama, a nedjelja ujutro polufinalnim. Finale ovog uzbudljivog i nesvakidašnjeg turnira održano je u nedjelju 24. lipnja u 12,30 sati.

Bujski UFO završio je u nedjelju dodjelom nagrada za prvo, drugo i treće mjesto te uručivanjem najvažnije nagrade - „Spirit award“, koja je, kao i svake godine, dodjeljena Najfer play ekipi.

Foto: Slađan Dragojević
Foto: Slađan Dragojević

Rezultati natjecanja:
8. mjesto - FDK Karlovac - Hrvatska
7. mjesto - FDK Zagreb - Hrvatska
6. mjesto - Komet - Slovenija
5. mjesto - NO Hallod - Mađarska
4. mjesto - Vertigo - Slovenija
3. mjesto - Mamuti na travi - Hrvatska
2. mjesto - UFO - Italija
1. mjesto - Frizmi - Slovenija
Ovogodišnja „Najfer play“ i osvajači nagrade „Spirit Award“ je ekipa je FDK Zagreb.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa