Miletić primio članove Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule

0
Prijem u Komunalnoj palači
Prijem u Komunalnoj palači

Povodom Dana antifašističke borbe koji se obilježava 22. lipnja, gradonačelnik Pule Boris Miletić, njegov zamjenik Fabrizio Radin i pročelnik Kabineta župana Miodrag Čerina primili su 20. lipnja u prostorijama Komunalne palače predstavnike Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule.

Miletić se, uz čestitke za predstojeći Dan antifašističke borbe, prisutnima zahvalio na uspješnoj dugogodišnjoj suradnji te je naglasio kako se vrijednosti antifašizma moraju promicati.

Prisutnima se obratio i predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule Livio Blašković, koji je podsjetio na veliki broj žrtava palih u borbi protiv fašizma. Blašković je istaknuo kako se Dan antifašističke borbe obilježava u spomen na osnutak prve naoružane antifašističke postrojbe u Hrvatskoj u Drugom svjetskom ratu - Prvoga sisačkog partizanskog odreda koji je osnovan je u šumi Brezovici 22. lipnja 1941. Osnutak odreda bio je početak organizirane antifašističke borbe u Hrvatskoj, a Odred je brojao i dvoje Istrana.

Obilježavanje Dana antifašističke borbe i ove će godine biti popraćeno tradicionalnim polaganjem vijenaca na spomen obilježjima u gradu Puli.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa