Pulsko Gradsko vijeće: Oporba protiv jedinog koncesionara na Valkanama

0
Bruno Nefat
Bruno Nefat

Na sjednici Gradskog vijeća 20. lipnja direktori gradskih poduzeća davali su izvješća o poslovanju, što bi uglavnom prošlo protokolarno da ih iz kolosijeka malo nije malo izbacio Bruno Nefat koji je od svakoga od njih htio doznati jesu li i koliko njihovim poslovanjem zadovoljni građani.

Tako mu je, primjerice, Igor Škatar, direktor Pulaprometa odgovorio da su od 1950 pritužbi građana 1920 pozitivno riješili.  

Branislav Bojanić iz Pulaparkinga je izjavio da su građani, unatoč tome što ima i pokuda, uglavnom zadovoljni njihovim poslovanjem.

Smijeh u vijećnici je izazvala izjava Darka Buršića koji, kao direktor gradskoga groblja Monte Giro, nije baš mogao komentirati zadovoljstvo građana njihovim poslovanjem, odnosno, uslugama.

Igor Škatar
Igor Škatar

No zadnja točka dnevnog reda raspravu je opet vratila na početak sjednice kada je bilo govora o Valkanama, odnosno Summer beach festivalu. Ovoga puta sporna je bila Odluka o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja plaže na tom gradskom kupalištu.

Ponuđač je tvrtka Centar 2004 d.o.o., a ono što se nije svidjelo članovima oporbe, Bruni Nefatu i Lovorki Tomičić je upravo to što je riječ o samo jednom ponuđaču.

„Kako mi možemo znati je li tom ponuđaču valorizacija prostora u interesu i je li on garancija da će se učiniti sve za to potrebno“, pitala se Tomičić koja smatra da je bilo neozbiljno o toj temi materijale vijećnicima dostaviti svega dan prije sjednice.

Nefat je izjavio kako ne vjeruje u 44 milijuna kuna investicija ovlaštenika koncesije na Valkanama, a koji će se baviti iznajmljivanjem sandolina, pedalina, sportskih brodica i slično.

I on se, kao i Tomičić, složio kako je nepojmljivo da postoji samo jedna ponuda. Tomičić je naglasila kako tako ne postoji tržišna konkurentnost.

Licul je nezadovoljstvo izrazio time što su neki ranije bili uz građane koji su peticijom tražili da se to kupalište ne daje u koncesiju, a sada je odobravaju.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat rekao je kako je tvrtka Centar ispunila sve zakonom propisane uvjete za natječaj, a da će se ugovor o koncesiji potpisati kad za to budu ispunjeni potrebni preduvjeti. Tu je točku dnevnog reda podržalo 14 vijećnika, dok ih je pet bilo protiv. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa