U rujnu u pulskoj Areni nastupaju gladijatori modernog doba

0
Ozren Muller, Damir Gojanović, Boris Miletić, Robert Kristan i Rene Dorfinger
Ozren Muller, Damir Gojanović, Boris Miletić, Robert Kristan i Rene Dorfinger

U rujnu ove godine „gladijatori modernog doba“ po prvi put nastupit će u pulskoj Areni. Naime, hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U goste im 14. i 16. rujna dolaze slovenska Tilia Olimpija i austrijski UPC Vienna Capitals. Ovim će prvi put u povijesti hokejske utakmice biti odigrane u povijesnoj građevini ove vrste.

Sportski spektakl neviđenih razmjera u Puli su 19. lipnja najavili organizator Ozren Muller, Damir Gojanović, predsjednik kluba Medveščak, Boris Miletić, gradonačelnik Pule, Robert Kristan, vratar Medveščaka i Rene Dorfinger, voditelj odnosa s javnošću lige EBEL.

Oko 150 tona je procijenjena težina sve opreme potrebne za postavljanje i održavanje leda u pulskoj Areni te težina opreme za postavljanje tribina i posebnih konstrukcija za led. 22 mega-tegljača i dvije kran-dizalice sudjelovat će u transportu opreme i postavljanju ledena površine i tribina unutar pulske Arene, a postavljanje zbog specifičnosti događaja i lokacije zahtijeva posebnu pažnju i nadzor predstavnika Konzervatorskog odjela.

15.000 litara glikola bit će iskorišteno za stvaranje i održavanje ledene površine na otvorenom u pulskoj Areni, a prilikom korištenja ove mehanizacije poštuju se najviši svjetski eko standardi. 2540 metara su duge cijevi kroz koje teče posebna tekućina glikol potrebna za stvaranje i održavanje leda, a posebne folije koristit će se za zaštitu leda u pulskoj Areni od sunca i visokih temperatura; ista vrsta folije koristi se i kod izrade astronautskih odijela za izlazak iz letjelica u svemirski prostor.

240 kuna je prosječna cijena ulaznice, a cjenovni razredi ulaznica kreću se od 190 do 625 kuna.

3,5 milijuna kuna predviđeni je budžet projekta Arena Ice Fever – Pula MMXII; projekt je isključivo komercijalne naravi i financira se od prodaje ulaznica, podrške partnera i sponzora.

Robert Kristan, igrač Medvešćaka
Robert Kristan, igrač Medvešćaka

Hokejske utakmice iz pulske Arene direktno će televizijski prenositi austrijska, slovenska i hrvatska televizija uz pomoć 14 kamera te 2 kamere iz zraka (bespilotna letjelica i helikopter); već sada interes za praćenje ovog događaja iskazale su najveće svjetske medijske agencije.

Na gradskom parkiralištu Karolina, nadomak Arene, bit će organiziran popratni zabavni sadržaji ususret i nakon utakmica i u subotu. Program će uključivati sportska natjecanja za građanstvo, zabavne-glazbene događaje, fan zonu s navijačkim sadržajima i klupskim fan shopom, centar za medije i sl.

Događaj Arena Ice Fever – Pula MMXII povijesni je iz razloga što će se po prvi puta u povijesti u jednom amfiteatru odigrati hokejske utakmice. No, ovaj događaj pružit će još jednu zanimljivost – klizanje za građanstvo i to u ljetnim mjesecima i unutar Amfiteatra. Klizanje za građanstvo s hokejašima Medveščaka održat će se u večernjim satima u subotu 15. rujna.

Informacije o klizanju za građanstvo u pulskoj Areni bit će objavljene tijekom kolovoza na www.medvescak.com . (Tekst i foto: Paola Albertini)

Arena će se pretvoriti u ledeno igralište
Arena će se pretvoriti u ledeno igralište

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa