Veterani Kluba za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju iz Poreča nastupili na natjecanju u Riccioneu

0
„14th FINA World Masters Championships„ u Riccioneu
„14th FINA World Masters Championships„ u Riccioneu

Veterani Kluba za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč, nastupili su na natjecanju „14th FINA World Masters Championships„ u talijanskom Riccioneu. Prvenstvo je obuhvaćalo sve sportove pod pokroviteljstvom FINA-e, te je trajalo od 3. do 17. lipnja, uz sudjelovanje više tisuća natjecatelja. Samo u daljinskom plivanju je nastupilo preko 2000 plivača.

Plivalo se dva dana, na stazi dugoj 3000 metara i to cjelodnevno. Porečki klub su zastupali Željko Sušek, Gordan Ukić, Goran Višković, Valter Pilato i Žarko Salopek. U organizaciji kluba i samostalno nastupili su i plivači iz drugih klubova, Longino Sosich, VK „Delfin", Rovinj; Marijan Matuzović, UPAS, Pula; Ana Barić, UPAS, Pula i Duško Balvan, UPAS Pula.

Plivalo se na stazi dugoj 3000 metara
Plivalo se na stazi dugoj 3000 metara
U dva dana, kako su plivači nastupali u kategorijama, vremenske prillike su se mijenjale, bilo je vjetra, morskih struja i valova, te se samo iz isplivanog vremena ne može iščitati vrijednost rezultata.

Osim rezultata domaćih natjecatelja potrebno je navesti i nekoliko fascinantnih rezultata, koje možda ljubitelji isključivo apsolutnih vrijednosti u športu neće zapaziti. Jane Asher, iz Velike Britanije, rođena 1931. godine ostvarila je vrijeme od 46 minuta i 55 sekundi, a Domenicantonio Casolino iz Italije, rođen 1927. godine, u cilje je ušao vremenom od 45 minuta 4 sekunde 7 stotinki.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa