Bogati radni vikend Plivačkog kluba Pula

0
Za mnoge plivače bila je to posljednja prilika za ostvarivanje olimpijskih normi za London
Za mnoge plivače bila je to posljednja prilika za ostvarivanje olimpijskih normi za London

Protekli vikend, 16. i 17. lipanja bio je veoma aktivan za članove Plivačkog kluba Pula. U Zagrebu, na bazenu Mladosti, u sklopu 27. Zlatnog medvjeda, među 35 klubova iz 6 zemalja i oko 300 plivača nastupili su i najbolji predstavnici pulskog kluba Stefani Valković, Paula Klunić i Bruno Blašković.

Za mnoge plivače bila je to posljednja prilika za ostvarivanje olimpijskih normi za London. I ove godine na ovom  natjecanju sudjelovao je velik broj reprezentativaca. U tako jakoj konkurenciji, Stefani Valković plasirala se u 3 finalne trke, osvojila je 5. mjesto na 200 metara mješovito i 7. na 100 prsno i 50 prsno, a osvojila je i 10. mjesto  na 100 metara leđno.

Paula Klunić bila je 9. na 100 leptir, 12. na 50 leđno i 100 leđno te 18. na 50 slobodno i 50 leptir. Zapažene nastupe imao je i kadet Bruno Blašković koji je doplivao do finala na 200 leđno gdje je bio osvojio 7. mjesto, a na 400 slobodno osvojio je 10. mjesto, 14. je bio u utrci na 100 leđno, 22. na 200 slobodno, 26. na 100 slobodno i 27. na 100 leptir.

U subotu na otvorenom 50 metarskom bazenu na Kantridi u Rijeci održano je posljednje, 4.kolo proljetne lige za Regiju 2. Plivane su discipline 200 leđno, 50 slobodno, 200 prsno i 100 leptir.

Na natjecanju su proglašeni i najuspješniji plivači lige, te je Bruno Blašković proglašen najuspješnijim kadet lige sa osvojenih 3286 bodova. Sljedećeg vikenda,23.-24.lipnja,Plivački klub Pula nastupa na Regionalnom prvenstvu za dobne skupine u Rijeci.

Aktivni su bili i roditelji, koji su zajedno sa članovima Vaterpolo kluba Pula sudjelovali u akciji čišćenja Mornara. Zajedničkim snaga očišćene su plaže od boca,najlona i ostalog smeća. Vaterpolisti su pripremali plivalište za predstojeće vaterpolske susrete, a na kraju su napunili kontejner rekvizitima koji je uz pomoć Grada Pule dopremljen na kupalište kao pomoć klubovima pri obavljanju svojih ljetnih aktivnosti.

Roditelji su zajedno s članovima Vaterpolo kluba Pula sudjelovali u čišćenju Mornara
Roditelji su zajedno s članovima Vaterpolo kluba Pula sudjelovali u čišćenju Mornara

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa