Tradicionalnom feštom svetog Ivana Kristitelja mještani Dajle obilježit će svog sveca zaštitnika

0
Slijedećeg vikenda Dajla slavi mjesnog sveca zaštitnika, Fešta svetog Ivana Krstitelja
Slijedećeg vikenda Dajla slavi mjesnog sveca zaštitnika, Fešta svetog Ivana Krstitelja

Od četvrtka 21. do nedjelje 24. lipnja u Dajli nedaleko Novigrada održava se tradicionalna proslava mjesnog sveca zaštitnika, Fešta svetog Ivana Krstitelja. Mještani Dajle uz organizacijsku pomoć i pokroviteljstvo Grada Novigrada-Cittanova i novigradske Turističke zajednice pripremili su bogat višednevni program s nizom sportskih, kulturnih i zabavnih sadržaja, te bogatom gastronomskom ponudom u večernjim satima na prostoru novog sportskog centra.

Program u četvrtak navečer otvara DJ DannyClarck, glazbenom zabavom za mlade i one koji se takvima osjećaju, naravno. U petak je na programu rekreativno pješačenje „Ivanjskom stazom“, s polaskom ispred crkve svetog Ivana u Dajli, uz posjet kapelicama duž puta od Dajle, preko Marede i Pinete, do Karpinjana. Tu je i nogometni turnir te dječja likovna radionica, a u večernjim satima očekuje nas susret klapa i vokalnih skupina. Program će zaključiti Goran Griff bend glazbom za ples do kasnih noćnih sati.

U subotu su na programu natjecanje u podvodnom ribolovu, turniri u boćanju i odbojci, izložba radova dječje radionice te koncert ozbiljne glazbe uz nastup Sofije Cingula i Vesne Ivanović Ocvirk u crkvi sv. Ivana Krstitelja. Za subotnju zabavu i ples zadužen je ITD bend.

Nedjeljno jutro započinje svečanom svetom misom. Bit će tu i nogometni turnir, a u večernjim satima susret župnih i drugih zborova u crkvi sv. Ivana, nakon kojega će koncert održati i Akademski mješoviti zbor i Akademski harmonikaški orkestar Sveučilišta J. Dobrile u Puli. U kasnijim večernjim satima na molu u staroj Dajli zapalit će se ivanjski krijes, a potom slijedi zabava uz glazbu 80-ih i 90-ih u režiji DJ Anesa i DJ Davora, na prostoru sportskog centra.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa