Mladić iz Umaga pijan i bez vozačke udario pješaka pa pobjegao s mjesta nesreće

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila 16. lipnja oko 19,50 sati jedna je osoba teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 21-godišnjak s područja Umaga upravljajući automobilom Citroen Xsara, pulskih tablica, u turističkom naselju u Bujama, prilikom obilaženja 73-godišnjeg pješaka, koji se kretao propisno uz desni rub kolnika, prednjim dijelom automobila udario u njega.

Nakon  prometne nesreće, vozač je napustio mjesto nesreće iako je oborio pješaka, te mu nije pružio prvu pomoć. U prometnoj nesreći pješak je zadobio teške ozljede zbog kojih je prevezen na liječenje u Italiju.

Brzom intervencijom policije, vozač Xsare je ubrzo  pronađen i uhićen, te smješten u posebnu prostoriju policijske postaje. Obavljenim nadzorom utvrđeno je da je 21-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,56 g/kg i da je automobilom upravljao iako mu je izrečena zabrana upravljanja za vozila B kategorije.

Protiv vozača je podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće i kaznenog djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, te je u večernjim satima 17. lipnja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa