Dnevnik nogometnog navijača: Irci nam obećali pobjedu svoje reprezentacije

0
Nenad Čakić
Nenad Čakić

Sve je spremno za završni boj prve faze Eura. Nakon dva dana odmora u  Berlinu ponovo smo stigli u Poljsku, ali ne u Gdanjsk, gdje se igra utakmica protiv Španjolaca, već u stotinjak kilometara udaljen Torun. S obzirom da je prije pola godine, kada smo tražili smještaj za Euro, u Gdanjsku bilo nemoguće uopće doznati cijenu, a kamoli rezervirati hotel, odlučili smo se na sigurniju varijantu što se na kraju pokazalo kao pun pogodak.

Naime, Torun je prekrasni srednjovjekovni grad na obali Wisle, a slučajno je ispalo da ga je za svoju bazu odabrala i većina irskih navijača, pa su lokalne pivnice sve bile u zelenom irskom štimungu. Tako smo noć prije odlaska u Gdanjsk opet proveli s irskim navijačima, koji su nam obećali pobjedu svoje reprezentacije protiv Italije. Pobjedu je možda preoptimistično očekivati, ali neriješeno nije nerealno, a to bi onda značilo da bi Hrvatska u drugi krug otišla i u slučaju poraza od Španjolske.

Iako su uoči Eura bila strahovanja da će Poljaci drastično povećati cijene to se srećom ipak nije dogodilo. Sinoć smo u restoranu 0,5 l pive pili za 11 kuna, a kasnije u nekom noćnom klubu za 17 kuna. Za nas osam ukupna cijena večere bila je oko 800 kuna. Pritom treba naglasiti da je Torun turistički grad poznat kao rodno mjesto Nikole Kopernika i jedini poljski grad čiji je stari grad uvršten u UNESCO-ovu kulturnu baštinu.

Večeras smo u Gdanjsku, rodnom mjestu Solidarnosti, pokreta kojim je započelo rušenje komunizma i čitavog istočnog bloka. Napokon ćemo vidjeti i španjolske navijače. Nadamo se da ih je u Poljsku došlo više nego Talijana. (Iz Poljske: Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa