Foto bilješka: Australci na tandem biciklu krenuli iz Venecije pa preko Istre nastavljaju za Dubrovnik

0
Tandem bicikl kojim Pauline i Robert namjeravaju stići do Dubrovnika
Tandem bicikl kojim Pauline i Robert namjeravaju stići do Dubrovnika

Oblačno i kišovito vrijeme gotovo u pravilu turiste s obale privuče u unutrašnjost Istre. Pogotovo u predsezoni Pazin živne upravo onda kada vremenske prilike nisu pogodne za kupanje u moru. Tako je proteklog vikenda , grad živnuo, što zbog neradnog dana što zbog turista koji su dolazi u razgledavanje. No, među mnogobrojnim turistima, jedan je par posebno zaokupio našu pažnju.

Robert i Pauline bili bi obični turisti da kraj njih nije bio njihov donekle neobičan bicikl. Tandem bicikli, odnosno bicikli za dvoje, inače nisu tolika rijetkost no ovakva je, kaže Pauline dosta rijetka. Jedan je vozač na biciklu, a drugi ispred njega u sjedalu na posebnoj konstrukciji.

Pauline i Robert inače dolaze iz Australije, a ovim tandem biciklom krenuli su iz Venecije i došli do Pazina gdje namjeravaju pogledati pazinsku jamu, nakon čega će razgledati Rovinj i Pulu.

"Kiša nam je malo poremetila planove", rekao je Robert i dodao kako namjeravaju obići Istru u nekoliko dana nakon čega biciklom kreću dalje prema Dubrovniku, a putem uz Jadransku magistralu namjeravaju stati nekoliko puta. Na putu do Dubrovnika, ne brine ih 600 kilometara već samo loša vremenska prognoza pa se nadamo se da će ih pratiti lijepo vrijeme.

Pauline i Robert
Pauline i Robert

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa