Sindikati ujedinjeni i složni: Radu Vlade dajemo čistu jedinicu

0
Mladen Novosel i Ozren Matijašević
Mladen Novosel i Ozren Matijašević

Mladen Novosel, predsjednik SSSH i Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a održali su 15. lipnja u pulskom Domu hrvatskih branitelja zajedničku konferenciju za medije povodom udruživanja te dvije sindikalne podružnice, kojom prilikom su izrazili nezadovoljstvo radom hrvatske Vlade i Sabora.

„Ovo udruživanje prije svega ima za cilj stvoriti jednu zajedničku sindikalnu središnjicu u realnom sektoru koja će ovaj trend u hrvatskom gospodarstvu, koji postoji već 20 godina, pokušati okrenuti. Sindikati su proteklih 20 godina djelovali s više ili manje uspjeha, međutim, mi želimo biti jači i bolji i zajednički sklapati kolektivni ugovor koji će biti kvalitetniji. Želimo zajednički organizirati sindikalne akcije, prvenstveno kako bi radniku u realnom sektoru osigurali bolje uvjete rada i kvalitetniji život“, pojasnio je Novosel.

Mladen Novosel
Mladen Novosel

Naglasio je da žele jaču i stabilniju industriju u Hrvatskoj, a u tome će, smatra, Vladi biti jaki partner i jaki protivnik, posebice ako i dalje bude htjela industriju uništavati.

Govoreći o radu Vlade, Novosel i Matijašević osudili su mijenjanje Zakona o radu. Naglasili su kako je Vlada nesposobna kao poslodavac i nije u stanju pregovarati sa sindikatima.

176 dana rada ove Vlade ocijenili su čistom jedinicom. „Njezin su rad obilježila poskupljenja, inflacija, brodni deficit, ni jedna tvrtka oživljena, ni jedno radno mjesto otvoreno…“, nizali su razloge za lošu ocjenu Vlade.   

„Niti Vlada, niti Sabor ne rade ono zbog čega su ih hrvatski građani izabrali i nije došlo do promjena koje su birači tražili. Sabor, umjesto da raspravlja o strateškim odrednicama, koje bi Vlada kroz donošenje odluka i predlaganjem zakona ispunjavala, hrvatski Sabor jučer je, tragikomično, raspravljao o zakonu o imenima. Tako da hrvatski građani sad valjda trebaju biti sretni što će moći imati više od dva imena i to je njihov odgovor na raspad hrvatskog gospodarstva“, ogorčeno će Matijašević.

Dodao je i kako je hrvatska Vlada, umjesto da donosi važne odluke, jučer dio sjednice posvetila tome da se na sjednicama sad pije voda iz bokala, što će, po njima, pomoći u gubitku radnih mjesta u realnom sektoru.

„Nismo zadovoljni!“, zaključili su predstavnici SSSH i HUS-a. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Ozren Matijašević
Ozren Matijašević

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa