U Trstu održana VII. Skupština Jadranske euroregije

0
VII. sjednica Skupštine Jadranske euroregije
VII. sjednica Skupštine Jadranske euroregije

U Trstu je, 13. lipnja, održana VII. sjednica Skupštine Jadranske euroregije kojom od prošlog ljeta predsjedava talijanska regija Molise. Na sjednici, koju su vodili predsjednik Jadranske euroregije Michele Iorio i njegov zamjenik, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, raspravljalo se o glavnim smjernicama rada Jadranske euroregije, o projektu Jadransko-jonske makroregije te o projektima koji se iz fondova Europske unije financiraju kroz program IPA –Prekogranična suradnja. Riječ je o strateškim projektima koji su bitni za razvoj cijelog jadranskog područja, a za njih se očekuje natječaj koji bi trebao biti raspisan u srpnju.

U radu sastanka je sudjelovao  župan  Istarske županije Ivan Jakovčić koji je naglasio kako bi bilo iznimno važno upoznati vlade svih država koje sudjeluju u Jadranskoj euroregiji s ciljem stvaranja Jadransko-jonske makroregije, kako bi se za takvu inicijativu dobila njihova podrška. U Bruxellesu  postoji snažan financijski resurs koji već financira makroregije, gdje Jadransko-jonska makroregija ima svoju veliku priliku, naglasio je župan Jakovčić.

Iz Istarske županije su, pored župana,  u radu sjednice  sudjelovali i pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije Oriano Otočan i viša stručna suradnica za međunarodne projekte Ivana Dragišić, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa